Рокірування в середині таблиці. Кривбас у Києві обіграв Зорю

Криворіжці перервали свою безвиграшну серію

Недільну програму 10-го туру Української Прем'єр-ліги закривало протистояння між «Зорею» та «Кривбасом». Обидві команди розташувалися в середині турнірної таблиці: луганчани на одне очко випереджали своїх сьогоднішніх суперників. Попередні матчі команд не принесли багато позитивних емоцій їхнім шанувальникам. «Чорно-білі» у чотирьох зустрічах набрали лише 3 очки (1 перемога та 3 поразки), а «біло-червоно-чорні» у трьох попередніх поєдинках не змогли піти з поля переможцями (1 нічия та 2 поразки). Зазначимо, що після повернення «Кривбаса» до еліти українського футболу луганці жодного разу не обігравали криворіжців (2 перемоги «Кривбаса» та 2 нічиї).

Початок матчу залишився за господарями поля, які більше володіли м'ячем і намагалися знайти вільні зони біля штрафного майданчика суперників. Хороший шанс відкрити рахунок мав Джордан, але з його ударом головою впорався Кліщук. Луганці могли загострити гру зі стандартних положень, але навіси Антюха не доставляли проблем обороні «Кривбаса».

А в середині першого тайму перевагою заволоділи криворіжці, які створили два по-справжньому небезпечні моменти. На удар Аморозо у стрибку зреагував Турбаєвський, а Соса трохи не влучив у кут воріт. Ближче до перерви гра почала проходити на зустрічних курсах: команди швидко долали центр поля, але грішили неточностями на завершальній стадії своїх атак.

Друга половина зустрічі розпочалася з неприємності для «Зорі». Соса виграв позиційну боротьбу у Джордана і з лівого кута штрафного поклав м'яч у дальній. А за кілька миттєвостей господарів двічі врятував каркас воріт. Соса з центру штрафного влучив у ліву від себе штангу. Той же Соса підхопив м'яч після відскоку та відпасував його Аморозо, який пробив у поперечину.

Надалі «Зоря» заволоділа перевагою, великою кількістю футболістів намагаючись зрівняти результат. Небезпечно пробивав Мічін, але Кліщук урятував свою команду. Криворіжці на деякий час забули про контргру, сконцентрувавшись на обороні. Помітно пожвавив гру гостей вихід на поле Кожушка, який кілька разів намагався переграти Турбаєвського. А позбавити партнерів нервової кінцівки міг Соса. Ганець замкнув навіс із кутового і влучив у стійку, а з його обвідним ударом у стрибку впорався Турбаєвський.

Гра завершилася мінімальною перемогою «Кривбаса», який у турнірній таблиці потіснив «Зорю» та «Рух» (щоправда, львів'яни ще не провели матч 10 туру). За тиждень луганці проведуть гостьовий поєдинок із «Лівим берегом», а криворіжці прийматимуть ЛНЗ.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Зоря» - «Кривбас» - 0:1

Гол: Соса (48)

«Зоря»: Турбаєвський, Ескінья, Джордан, Вантух, Жуніор Рейс (Слесар, 68), Башич (Хахльов, 68), Мічін, Яцик (Беніто, 68), Горбач, Антюх, Будківський

«Кривбасс»: Кліщук, Понєдєльнік, Романчук, Драмбаєв, Кузик, Іліч, Задерака (Кожушко, 71), Аморозо (Бізімана, 57), Вакулко, Микитишин (Ндомбазі, 90), Соса

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

ЗОРЯ - КРИВБАС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 20 жовтня 2024, 18:01 8

Містяни переграли Вулверхемптон у матчі 8-го туру АПЛ завдяки голу Джона Стоунза

Коментарі