Перемога без турнірної мотивації. Збірна України обіграла Чехію

Українки не зуміли вийти до еліт-раунду кваліфікації ЧС-2025

Жіноча збірна України з футзалу завершила виступи в основному раунді кваліфікації ЧС-2025. Сьогоднішня перемога Франції над Північною Ірландією викреслила «синьо-жовтих» з-поміж претенденток на путівку до світової першості. А ось Чехія все ще претендувала на вихід до наступної стадії кваліфікації. Для цього господаркам групи 3 потрібно було обігравати Україну.

Але, як показали подальші події, українки не залишили шансів своїм суперницям. На початку зустрічі «синьо-жовті» взяли гру під свій контроль та у першому таймі двома голами підтвердили свою перевагу. Відкрила рахунок Кліпаченко, яка замкнула передачу Воловенко, а друге взяття воріт оформила Костюк.

На початку другого тайму чешки почали намагатись грати у п'ять польових і одразу поплатилися за це: у порожні ворота м'яч відправила Дубицька. А незабаром перевагу нашої команди збільшила Ковшик.

Неприємна ситуація для українок склалася, коли протягом хвилини два воротарі збірної України були вилучені з майданчика. І Терех, і Кислова почергово грали руками поза воротарським. Залишившись утрьох, українки пропустили гол від Соушкової, яка зіграла на добиванні. Але більшого чешкам досягти не вдалося, і «синьо-жовті» впевнено довели зустріч до переможного закінчення.

Кваліфікація ЧС-2025. Група 3. 3-й тур.

Чехія - Україна - 1:4

Голи: Соушкова (34) - Кліпаченко (5), Костюк (9), Дубицька (24), Ковшик (26)

Вилучення: Терех (33), Кислова (34)

Чехія: Марешова - Шпичкова, Скалова, Сокесса, Кордова - Крейчова, Соушкова, Главачова, Бештова, Штурмова, Вагова, Федоркова, Комаркова - Мелунова

Україна: Митрофанська - Шульга, Гриценко, Ковшик, Форсюк - Дрозд, Титова, Воловенко, Дубицька, Кліпаченко, Дударчук, Бурлаченко - Кислова, Терех

Арбітри: Фатма Езлем Турсун (Туреччина), Мартіна Пікколо (Італія)

Арена «Sportovní hala Teplice» (Тепліце, Чехія)

ЧЕХІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 жовтня 2024, 23:22 6

Українцю пророкують перехід в один із грандів АПЛ

Коментарі