Нганну і Феррейра влаштують топову бійку. Цей бій необхідно дивитись

Яскраве повернення Франсіса в ММА

19 жовтня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія відбудеться турнір ММА-промоції PFL. У головному поєдинку турніру відбудеться чемпіонський поєдинок між 34-річним бразильцем Ренаном Феррейрою (13-3) та 38-річним французом Франсісом Нганну (17-3).

Цей бій - повернення для Нганну в ММА після переходу в бокс. І тут буде не сумно однозначно.

Нганну битиметься проти бійця, який активно виступав в ММА. Проте Франсіс має неоціненний досвід.

Франсіс Нганну пішов з UFC та ММА два роки тому. Формально - менше, але фактично не бився у клітці з 2022 року. Тоді француз був чемпіоном і перемагав геть усіх. Нокаутував Стіпе Міочича, Жаїрзіньо Розенструйка, Джуніора Дос Сантоса, Чейна Веласкеса та Кьортіса Блейдса.

Рекорд виглядає страшенно, перемоги - так само. В період між 2018 та 2022 роками Франсіс Нганну вважався не просто головним нокаутером UFC. Він вважався головним панчером ММА та людиною з найсильнішим ударом у всьому світі.

Сиріл Ган дещо зіпсував відчуття. Взагалі, француз вважався фаворитом у поєдинку проти Нганну. Ган вміє бити з різних кутів, бути різнобічним, небезпечним. Головний його мінус - дуже посередньо бореться. Цим Нганну і скористався.

Виявилося, що Франсіс може дещо поборотись. Це, звичайно, не Джон Джонс, який згодом легко задушив Гана. Але його навичок вистачило, щоб замучити Сиріла та перемогти його рішенням суддів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Очікувалось, що Франсіс Нганну вийде на Джона Джонса. Це був би величезний поєдинок, один з найбільших в UFC просто зараз і один з найбільших в історії. Проте все зламалось - бійці начебто і хотіли протистояння, але промоція не змогла домовитись з Франсісом.

Річ у тім, що Нганну хотів внести декілька деталей в новий контракт. Головною був дозвіл провести поєдинки в боксі. Це була мрія юності Франсіса. Він перебирався у Францію, мріючи якраз про бокс, а не про змішані єдиноборства. Але керівництво UFC було принципово проти.
Саме таку відповідь варто було очікувати від UFC. Вони вкрай рідко дозволяють своїм бійцям проводити поєдинки в боксі. Особливо таким чемпіонам, як Нганну. Тож Франсіс пішов з головної ММА-промоції.

Полювання за нього виграв PFL, хоча такого бійця у себе хотіли б бачити усі світові лідери ММА. PFL купив Франсіса не тільки грошима. Вони лояльно поставились до бажання бійця відбоксувати в ринзі. Ще й дозволили спочатку провести боксерський поєдинок, а вже потім виходити в клітку в PFL.

Наступним суперником Нганну стане бразилець, який викликав Франсіса на поєдинок, тільки-но нокаутувавши ексбійця та чемпіона Bellator Раяна Бейдера.

Ренан Феррейра - як Нганну, але з Бразилії. Він пізно прийшов не тільки в ММА, а й у єдиноборства загалом. Але сила удару допомогла просувати себе швидше, ніж можна було очікувати.

В PFL Феррейра відносно нещодавно. У 2021 році бразилець провів перший поєдинок у промоції - і одразу проти колишнього бійця UFC. Поєдинок проти Фабріціо Вердума було визнано таким, що не відбувся. Феррейра фактично мав програти, бо постукав через прийом опонента. Але рефері того не помітив, а Ренан забив опонента вже за декілька секунд після того.

Кар'єра в PFL йшла по-різному. В якийсь момент Феррейру навіть почали списувати з рахунків. Все через серію поразок поспіль та вік. Часто такі вікові бійці вже не перевчаються і не ростуть, як бійці.
Проте ця розмова не про Ренана. В останніх чотирьох поєдинках він лише перемагає. Причому кожного разу достроково, просто розбиваючи опонентів.

Зараз Феррейра - не просто чемпіон важкої ваги PFL. Він переможець спільного турніру PFL та Bellator, яких купив PFL. А тепер претендує і на перемогу в бою проти ексчемпіона UFC.

Феррейра - гігант. Його зріст - понад 200 сантиметрів. В UFC Франсіс взагалі не бився з такими суперниками. В боксі більшим був тільки Тайсон Ф'юрі. Навіть Ентоні Джошуа має нижчий зріст та коротші руки.

При цьому Феррейра весь цей час б'ється в ММА. Поки Нганну ходив в бокс, Ренан розвивався в змішаних єдиноборствах і регулярно тут виступав.

Хто фаворит?

Getty Images/Global Images Ukraine

Франсіс Нганну вважається фаворитом цього поєдинку. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1,41. На перемогу Ренана Феррейри - за 3.00.

І з одного боку бразилець - небезпечний боєць. Це зрозуміло, бо він сильний, великий та епічно вкладав одного опонента за іншим останнім часом. Дійсно складний опонент.

З іншого боку, чи складніший він в ударці за Джошуа чи Ф'юрі? При цьому Нганну пройшов не тільки такі поєдинки, а й складні тренування перед ними, ставши точно кращим в ударах руками, ніж був раніше, адже присвятив цьому майже два роки.

Окрім цього, Франсіс непогано бореться. Не на рівні з класичними борцями. Але досить добре, щоб розібрати класного ударника Сиріла Гана.

Ган - більш вправний боєць, ніж Феррейра. При всій повазі до Ренана, його головна перевага - вага та габарити. Але тактично і технічно той же Сиріл Ган був складнішим опонентом. І він нічого не зміг зробити Нганну.

Тож, старатись доведеться не тільки Франсісу. Феррейра виходить на дійсно елітного бійця. Мабуть, найкращого бійця за останні роки. Буде страшенно цікаво.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 жовтня 2024, 00:17 0

Ерлінга цікавить проєкт «Барселони»