ДУБІНЧАК: «На євроарені сильно впливає дорога, ми добираємось 20 годин»

Захисник Динамо проаналізував ситуацію в київському клубі

Захисник київського Динамо Владислав Дубінчак проаналізував ситуацію в клубі та розповів, що роблять футболісти київської команди, яких не викликають до національної збірної, під час міжнародних пауз:

«Після ігор нам дають вихідні, 2-3 дні. Переважно, проводимо час із сім'ями, бо треба ментально перезавантажитися. Дуже виснажує дорога. Ми зараз багато їздимо. Хлопцям зі збірних не позаздриш, бо у них графік дуже щільний: одразу після матчів вони сідають в потяг і їдуть далі. А ми за два дні до того повернулися з Німеччини, де грали у Лізі Європи. Словом, це виснажливий процес. А загалом, ми тренуємося, працюємо у тренажерній залі. Трохи отримуємо навантаження, граємо контрольну гру. От недавно зіграли контрольний матч, після чого отримали один вихідний, а вже на наступний день почали приїжджати хлопці й розпочалася підготовка до наступної гри.

Наскільки задоволені своєю грою? Якщо брати початок сезону загалом, то десь на 7 з 10. Найскладніші - матчі на євроарені. На нас сильно впливає дорога, ми добираємося до місця проведення матчу як мінімум 20 годин. І граємо через день. Тому як фізично, так і морально грати важко в єврокубках. Але це суто через те, що виснажує дорога. Ми після гри одразу їдемо і ніякого відновлення немає. Замість того, щоб отримати кваліфіковане відновлення на базі, зробити процедури, ми їдемо в потягах або автобусах. Або летимо літаком. І от напевно тому матчі єврокубків дуже важко даються.

Одразу після матчу з ЛНЗ я пояснив, що в той момент, поки всі спокійно готувалися до чемпіонату, були вдома, ми роз'їжджали по матчах кваліфікації Ліги чемпіонів. Та й емоцій залишили там чимало, бо дуже хотіли потрапити до основного етапу, а це не вдалося. Морально це теж б'є, коли чогось дуже хочеш, йдеш до цієї мети, а воно не вдається.

Ми повернулися і це вже була гра після матчу із Зальцбургом. Ми зіграли 1:1, достойно виглядали, навіть були сподівання, що зможемо повернутися у гру. Але цього не сталося і я через те у наступному матчі не був схожий сам на себе. Знаєте, бувають такі ігри, коли ти виходиш зарядженим, хочеться віддатися на поле, викласти всі сили та отримати задоволення від матчу. А тут був такий момент, що хотілося просто виграти і відпочити пару днів.

В Кубку України грати проти Ворскли? До цього матчу ще дуже довго, якщо не помиляюся, ще три матчі. Зараз ми думаємо про найближчу гру проти Оболоні. Там теж буде дуже непросто. Після того, як я перейшов у Динамо, я зрозумів, що коли ти тут виступаєш, то з усіма командами грати непросто. Суперники виходять як на останній матч. Всі хочуть себе проявити на фоні Динамо.

І тут ще існує така ілюзія: коли дивишся матчі чемпіонату, де вони грають одне проти одного, то думаєш: «А, нам би з ними було б легко». А коли зустрічаєшся з певною командою в очному матчі, то вони віддаються на всі 100%. Я не пам'ятаю таку гру, щоб ми виграли без проблем. Завжди нам важко, команди налаштовуються на нас серйозно. Зараз от матч з Оболонню на виїзді, теж важка гра. Тому я про Ворсклу навіть ще не думаю».

Микола Степанов Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 жовтня 2024, 18:10 3

Мічел зазначив, що турбується за українського вінгера