Младен БАРТУЛОВИЧ: «Кривбас? На нас чекає матч із дуже сильним суперником»

Головний тренер луганської «Зорі» розповів про підготовку до гри УПЛ

Головний тренер Зорі Младен Бартулович в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua розповів, як луганська команда готується до поєдинку УПЛ із Кривбасом, а також прокоментував результати збірних України та Хорватії у Лізі націй.

- Младене, оцініть два матчі Зорі, які ви зіграли перед міжнародною паузою. Ви вдома обіграли Ворсклу (це, до речі, перша ваша домашня перемога як коуча Зорі) і програли Вересу.

- Домашній матч із Ворсклою був дуже хорошим для нас. Ми показали дуже гарну гру. Ми забили два м'ячі зі стандартів. Але ми також мали багато моментів з гри, які ми не реалізували. А ось щодо матчу з Вересом скажу, що це була дуже прикра поразка. Я вважаю, що цієї поразки ми не заслуговували. Ми також мали достатньо моментів. Можна було поєдинок у Рівному вигравати. Плюс сталася безглузда суддівська помилка наприкінці першого тайму, коли ми мали виходити вперед з рахунком 2:1. Вважаю, що ця помилка вплинула на підсумковий результат.

- Верес до матчу із Зорею також відібрав очки у Шахтаря. Непростий суперник?

- Верес - дуже непростий суперник, особливо, коли вони грають у рідних стінах. Так, перед зустріччю з нами вони відібрали очки у Шахтаря. Ми дивилися цей матч і знали, що вони гратимуть компактно від оборони, а також на контратаках. Я думаю, будь-якій команді з ними непросто грати у Рівному.

- Будківський забив у тій зустрічі з Ворсклою. Ви як раз казали, що такого футболіста не вистачало Зорі. Чи проявив Пилип потрібні лідерські якості?

- Так, я казав, що нам не вистачало такого футболіста. Пилип виявляє свої лідерські якості, як на полі, так і поза полем. Це він робить на кожному тренуванні та в кожній грі. Я дуже радий, що у нас у команді є такий футболіст.

- Як готувалися під час міжнародної паузи до наступних матчів?

- У нас було кілька вихідних після гри з Вересом. Після цього ми почали готуватися до поєдинку із Кривбасом. Ми провели серйозні тренувальні заняття. Також ми внічию 2:2 зіграли спаринг із Оболонню, після якого продовжили підготовку до зустрічі з криворізькою командою.

- Тепер на Зорю чекає поєдинок із Кривбасом. Що чекаєте від цієї зустріч?

- На нас чекає матч із дуже сильним суперником. На нас чекає дуже непроста та цікава гра. Зустрічаються дві команди, які ставлять перед собою певні цілі та хочуть досягати позитивного результату, а також бути якомога вищими у турнірній таблиці УПЛ. Думаю, що на нас чекає дуже цікава гра з Кривбасом.

- Після двох матчів УПЛ із Кривбасом та Лівим Берегом у вас буде поєдинок на Кубок України із Шахтарем. Вже якось налаштовуєтеся та думаєте про цю зустріч?

- Ми йдемо від гри до гри. У нас нині найближчий суперник - це Кривбас. Потім буде зустріч із Лівим Берегом. Рано ще думати про Шахтар. Готуємось поки що до матчу з Кривбасом. І далі також готуватимемося окремо до кожного матчу. Ще є час до поєдинку із Шахтарем.

- Були зіграні матчі Ліги націй. Як вам результати збірної України та Хорватії?

- Дуже радий за збірну України, яка перемогла Грузію та зіграла внічию з Чехією. Жовто-сині повернули собі шанс хоча б залишитися у цій групі та не опускатися нижче. Але також Україна має шанс піднятися вище, чого я їй і бажаю. Щодо Хорватії скажу, що була важлива перемога над шотландцями. Ця вікторія в принципі забезпечила Хорватії прописку в Групі А. Нічийний поєдинок із Польщею хорвати мали, в принципі, вигравати. Але теж, можна сказати, вийшов позитивний результат із поляками. Думаю, Хорватія має проходити далі у плей-оф.

- У листопаді буде цікаво. На Україну чекає два важливі матчі, а Хорватія, окрім Шотландії, матиме ще домашній поєдинок з Португалією. В яких кондиціях, думаєте, підійдуть українці та хорвати до зустрічей?

- Для України та Хорватії це будуть дуже важливі матчі. Для української команди дуже важливо, щоби повернулися багато травмованих футболістів, які пропускали жовтневі поєдинки. Сподіваюся, із цими виконавцями українська збірна стане ще сильнішою та покаже хороший футбол. І я думаю, що все буде добре у збірної України. А щодо Хорватії скажу, що зараз у складі з'являється багато молодих футболістів. Вони дуже добре проявили себе у жовтні. Думаю, далі так само буде. Сподіваюся, у листопаді Хорватія буде ще сильнішою, ніж у жовтні і зможе без проблем пройти у плей-оф Ліги націй.

- Хто вас, як тренера, здивував у цих матчах Ліги націй? Які збірні виділите?

- Щоб прямо хтось здивував, не скажу такого. Але я особливо стежив за матчами команд із Групи А, за сильними збірними. У принципі, сюрпризів особливо не було, може, крім того, що шотландці зіграли внічию з португальцями, а греки перемогли англійців. Я стежив також за групою, де грає збірна України. Я сподівався, що Грузія вдома не програє Албанії. Можна сказати, що це невеликий сюрприз був у цьому квартеті. Особливо якщо брати до уваги той факт, як Грузія грала місяць тому!

Дмитро Котков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 жовтня 2024, 01:00 2

Сьогодні в нашій рубриці – приголомшлива дівчина, яка підтримує хлопця і в перемогах, і в поразках