Бразилія хоче натуралізувати українського футболіста. Відома позиція гравця

Максим Воронов отримав пропозицію змінити українське громадянство

Український 18-річний воротар бразильського «Атлетіко» Паранаенсе Максим Воронов розповів, що йому пропонували змінити спортивне громадянство.

- В українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що клуб «Атлетіко» Паранаенсе пропонує вам розглянути можливість прийняття бразильського громадянства. Це справді так?

- Були такі розмови, зі мною із цього приводу спілкувався директор клубу. Але мені для цього треба більше часу прожити в Бразилії, ще півтора чи два роки. Я тут вже третій рік, але цього недостатньо.

- Це з перспективою у майбутньому заграти вас за збірну Бразилії?

- Я поки що не заглиблювався у питання зі зміною громадянства, розмови та розмови. Я, звісно, мрію грати за Україну!

- А якщо у найближчі два роки вас не викличуть до збірної України, то, можливо, й погодитеся прийняти громадянство Бразилії?

- Думаю, так. Я не хотів би змінювати громадянство, я ж українець, хотів би грати за нашу збірну. Але якщо мене не викликатимуть, то я хотів би пограти на міжнародному рівні.

- Тобто, виклику до збірної України таки чекаєте?

- Звісно. Наступного року тут поряд, у Чилі, проходитиме чемпіонат світу серед юнацьких збірних. На турнір потрапили і Україна, і Бразилія. Звісно, я хотів би поїхати на цей турнір саме в складі збірної України!

- Чи діє у Бразилії ліміт на легіонерів? Можливо, пропозиція клубу про зміну громадянства пов'язана саме із цим?

- Цього я не знаю. В нашому клубі багато легіонерів - з Аргентини, Уругваю, Парагваю. Але про якийсь конкретний ліміт я не знаю.

Дмитро Вербинський Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 жовтня 2024, 08:00 12

Перше місце у рейтингу посів легендарний Паоло Мальдіні