Олег ФЕДОРЧУК: «Молодіжці не вдалося уникнути хвороби зростання»

Експерт вважає, що в цілому команда провела гарний відбір

Відомий тренер й авторитетний експерт Олег Федорчук ексклюзивно для Sport.ua прокоментував останні поразки молодіжної збірної України з футболу від англійців - 1:2 та сербів - 0:1 у відборі на Євро-2025:

- Я б назвав це хворобою зростання. Десь не обійшлося без шапкозакидацького настрою, десь не дотерпіли в скрутну хвилину. А в протистоянні з амбітними візаві цього не пробачають. Під завісу матчу з британцями дві помилки в захисті звели нанівець все напрацьоване й допомогли господарям повернути інтригу в боротьбі за перше місце, а потім спіткнулися з сербами, які кожен матч розглядають, як нагоду потрапити на замітку закордонним скаутам.

Знаєте, а може, це й добре, що наша молодіжка на мінорній ноті завершила відбір. На жаль, в українців ще немає менталітету переможців, які свого вже не віддадуть, що є ще над чим працювати. Особливо в завершальній стадії атаки.

Хоча, загалом, за виступ у відборі наша збірна заслуговує доброї оцінки. Налагоджена командна гра, є зіграність, пішло на користь те, що підопічні Унаї Mельгоси представляють лише кілька клубів. Не бракує й лідерів, які через кілька років обов'язково постукають до дверей національної збірної України. Тим паче, що в червні - фінальна частина молодіжного Євро в Словаччині, куди наші достроково завоювали путівку й де можна «вистрілити».

Отож, перспективи в хлопців є, зараз головне, аби вони не зупинилися на досягнутому, а продовжували додавати. І тут вже своє вагоме слово повинні сказати їхні клубні наставники.

Раніше ми повідомляли, що можна подивитися відеоогляд матчу кваліфікації Євро-2025 U-21 між збірними України та Сербії.

Олександр Сільченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 жовтня 2024, 23:47 5

Команда Мірчі здобула вольову перемогу проти Литви на виїзді