Травми Мудрика та інших гравців Челсі виявилися неймовірно дорогими

Лондонський клуб страждає від безлічі травм своїх футболістів

Після величезних витрат і незадовільних результатів відтоді, як Тодд Боелі та Clearlake Capital взяли під контроль «Челсі» у 2022 році, «сині» демонструють ознаки того, що нарешті все роблять правильно. Команда Енцо Марески пішла на міжнародну перерву четвертою в англійській Прем'єр-лізі.

Щоб «Челсі» зміг витримати боротьбу в Лізі чемпіонів, гравцям команди потрібно намагатися уникати травм, які дорого коштували клубу на полі та за його межами минулого сезону. «Челсі» зазнав найвищих середніх витрат у Прем'єр-лізі - 540 000 фунтів за травму - і других за величиною загальних витрат у розмірі 30,22 млн фунтів, згідно з індексом травматизму в чоловічому європейському футболі, складеним глобальною страховою посередницькою групою Howden.

Вартість розраховується шляхом множення щоденної базової зарплати травмованого гравця на кількість днів, протягом яких він був недоступний через травму. «Манчестер Юнайтед» заплатив найвищу ціну серед усіх команд АПЛ за травми - 39,81 млн фунтів.

У звіті йдеться про те, що команда Еріка тен Хага зазнала 75 травм за сезон, поступаючись за цим показником тільки «Ньюкаслу» з 76 травмами. У чемпіонів «Манчестер Сіті» було 57 травм, що обійшлося в 27 мільйонів фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, що за «Челсі» виступає український вінгер Михайло Мудрик, який також кілька разів потрапляв до лазарету команди через різні травми.

Павло Павленко Джерело: Football London
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 15 жовтня 2024, 22:24 2

ESPN оновив рейтинг найкращих хевівейтерів світу