Зміни в CS2 Majors: більше команд та новий формат кваліфікації

Valve розширює кількість команд до 32 та змінює систему запрошень на турніри Major

У 2025 році на турніри Counter-Strike Major очікуються значні зміни, зокрема розширення кількості команд до 32, повідомляє HLTV з посиланням на кілька джерел.

Окрім збільшення кількості учасників, формат кваліфікації до Major також зазнає змін. За інформацією джерел, замість Регіональних Major Рейтингів (Regional Major Ranking), які виконували функцію фінального етапу кваліфікації протягом останніх чотирьох років, Valve планує запровадити нову систему запрошень на основі рейтингу команд від Valve, а також регіональних рейтингів Valve (Valve Regional Standings, VRS).

Через розширення до 32 команд до турніру буде додано додатковий етап за швейцарською системою, на додаток до вже наявних етапів відкриття та вибування. Це також збільшить тривалість турніру - він триватиме на чотири дні довше, ніж раніше оголошені 14 днів, щоб забезпечити місце для нового етапу.

Більше новин з кіберспорту в Telegram Sport.ua

Першим турніром, на який вплинуть ці зміни, стане BLAST.tv Austin Major, запланований на 9-22 червня 2025 року. Очікується, що це розширення не спричинить конфліктів із вже оголошеними турнірами, проте дата початку турніру наблизиться до кінця змагань StarLadder StarSeries S19 та Skyesports Masters 2025, які завершаться 1 червня.

Нагадаємо, що вперше турніри Major проводилися у форматі з 16 командами, починаючи з DreamHack Winter 2013. У 2018 році кількість команд було збільшено до 24 з додаванням основного кваліфікаційного етапу. Нові зміни стануть першою масштабною зміною формату з того часу.

Максим Черніцин Джерело: HLTV
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кіберспорт | 12 жовтня 2024, 23:08 0

Народжені перемагати зробили камбек та закрили серію на Mirage, продовживши серію фіналів