Накатані здивував, Іноуе злетів з бою. Як Юнто йде до Наої через тайця

Розповідаємо про події в Японії

14 жовтня у Токіо, Японія, відбувся поєдинок між японським чемпіоном WBC у легшій вазі Дзунто Накатані (29-0, 22 КО) та претендентом із Таїланду Тасаною Салапатом (76-2, 53 КО). Не дивлячись на цікавий рекорд претендента, він вважався тотальним аутсайдером.

І, з одного боку, підтвердив такий свій статус. А з іншого, показав, що недарма ми радили японському боксеру взагалі не розслаблятись у ринзі з цим хлопцем.

Накатані мав битись з братами Іноуе. Але один з них злетів з поєдинку

Дзунто Накатані, користуючись моментом великого боксерського періоду в Японії, бажав заскочити у потяг великих грошей та протистоянь. У 2024 році він піднявся у легшу вагу та став у ній чемпіоном. Причому, виглядаючи страшенно впевнено.

Спочатку Накатані побив Алехандро Сантьяго - технічним нокаутом у шостому раунді. Потім - Вісента Астролабіо. Його Дзунто нокаутував у першому раунді ударом по тулубу.

Якщо ви цікавились легшими категоріями, ви знаєте, що це дійсно гучні імена для цих категорій і дійсно хороші боксери. Якщо не знаєте, то для розуміння Сантьяго перемагав Ноніто Донейра, а Астролабіо - Гільєрмо Рігондо.

Поєдинок проти Салапата повинен був стати прохідним. Накатані зберігає активність, готуючись до гучних поєдинків. Причому ці самі поєдинки мали настати вже на початку 2025 року. Спочатку Дзунто мав зустрітись із Такумою Іноуе - братом Наої. Про це він заявляв одразу після нокауту Астролабіо. Там само Накатані говорив і про бій проти Наої Іноуе, але вже після поєдинку проти брата.

Далі на сцену вийшов Боб Арум - промоутер Наої та з нещодавнього часу промоутер Дзунто. Легендарний промоутер та голова Top Rank Boxing з радістю збирався зробити ці бої. Особливо Ная Іноуе - Дзунто Накатані звучало, як чудовий план. Та і поєдинок проти Такуми в рамках розігріву цього шоу - прекрасно.

Але турнір в Японії дещо підкачав. Не в плані шоу - тут японці традиційно блискучі. А у плані результатів. Турнір в Японії проходив протягом двох днів. Головним поєдинком першого дня була зустріч Такуми Іноуе проти Сеї Цуцумі. У ньому Іноуе програв. Цуцумі рухався, як скажений, бив довгими комбінаціями, і брат Наої не впорався з цим натиском - поразка рішенням суддів.

Sky Sports

Поєдинок проти Накатані зірвався. Японець хотів об'єднати пояси, а не просто побити брата Наої. Але щоб не зірвались геть усі мегафайти, самому Дзунто треба було не програти. І Салапат зробив все, щоб фанати переживали.

Таєць з довгим рекордом і посередніми суперниками почав дуже добре. Він тримав дистанцію, намагався нав'язати супернику бійку. Звичайно, з дистанції розібратись з Накатані було складно - японець більший, швидший. І просто кращий, як боксер. Але в якійсь момент у тайця почало виходити.

Дзунто підпустив опонента на ближню дистанцію, і це ледь не стало фатальною помилкою для японця. Салапат - шульга, Накатані - теж. Але зазвичай такі бійці не звикли битись проти таких самих - бо правшів більше. А тут ще й такий жорсткий опонент. Тасана пробив тулуб Накатані.

Звичайно, Дзунто не зламався. Він не взяв коліно навіть. Відповідав ударом на удар, боровся. Але було дуже небезпечно. Салапат підібрався близько нехай не до апсету, але до великих проблем для чемпіона. Він влучав по тулубу, тиснув і намагався нав'язати свій близький та силовий бокс.

А Накатані радий старатись. Відповідав супернику, бився з ним на комфортній для нього ж дистанції. І якось аж занадто багато пропускав по тулубу. Проте згодом клас взяв своє.

Все ж, яким би таєць не був сильним боксером, саме за рівнем тягатись із Дзунто дуже важко. Це й не вийшло. Накатані взявся розривати дистанцію, бити довгими прямими та боковими, валити суперника з усіх сторін, поки той не зламався.

Спочатку Накатані зачепив Салапата. Потім довго смикав у різні боки та атакував. Той навіть в якийсь момент неначе повернувся у поєдинок. І тут Дзунто прикінчив суперника. Пробив декілька точних силових, змусивши рефері просигналізувати про завершення поєдинку. Ось це й є різниця в класі.

Що тепер?

Є підозра, що Салапата ще покличуть на такі вечори боксу. Занадто добре він себе зарекомендував. Хлопець готовий давати шоу і битись. А його пресинг, сила і робота по тулубу ледь не зігнула Дзунто Накатані.

Японці - вдячні фанати і вдячні організатори. Вони обов'язково покличуть такого бійця ще, дадуть йому заробити гроші і, можливо, зустрітись із кимось, кого він може перемогти.

У Накатані не так багато шляхів. Боб Арум зазначив їх раніше. Спочатку вони з Наоєю Іноуе проведуть поєдинки в США. Скоріш за все, це буде в рамках одного вечора боксу. А потім, якщо обидва виграють, зустрінуться один з одним в Токіо на гігантській арені.

Проте план все ж трошки зіпсувався. Такума Іноуе мав битись проти Дзунто в андеркарді захисту титулу Наоєю. Це була б класна історія з братами та майбутньою зустріччю в Токіо.

Тепер Накатані треба робити інший поєдинок. А це вже не так просто для Арума і, головне, не так вигідно. Доведеться крутитись так, щоб Дзунто в наступному поєдинку і мав достойну опозицію, і не зламав великий японський поєдинок поразкою.

Хоча, цей хлопець вже у 26 років показує, що його не так просто перемогти. Навіть, якщо здається, що ось-ось проблеми настануть.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 жовтня 2024, 20:30 109

Поєдинок 4-го туру Ліги націй 2024/25 відбудеться 14 жовтня у Вроцлаві та розпочнеться о 21:45