Василь КОБІН: «Коноплі треба додати в плані гри на оборону»

Екс-захисник Шахтаря оцінив гру футболіста збірної України

Колишній правий захисник Шахтаря і збірної України Василь Кобін, який зараз очолює Інгулець, поділився думками про гру Юхима Коноплі за збірну України:

«Я вважаю, що у матчі із Грузією Юхим справився зі своїми обов'язками на відмінно. Найголовніше його завдання було - нейтралізувати Кварацхелію. І він з цим справився. Хвіча мало завдавав ударів і рідко брав гру на себе. Конопля його нейтралізував, звісно, не без допомоги партнерів, які добре страхували.

Потрібно розуміти, що вимагає тренерський штаб від конкретного гравця на конкретній позиції. Якщо футболіст грає на високому рівні в збірній і Шахтарі в Лізі чемпіонів, то він вже знаходиться на топовому рівні. А щоб стати зіркою світового масштабу, то тут Коноплі треба додати в плані гри на оборону. Юхим добре працює на атаку, але щодо надійності гри на захист треба додавати. Щоб стати зіркою, у нього повинен бути хороший баланс.

Я вважаю, що Конопля зараз найсильніший на цій позиції в даний момент. Звісно, що у Тимчика є свої сильні якості, але якщо брати загалом, то у Юхима більше хороших якостей. Тимчику десь бракує впевненої гри, хоча він більш працездатний, швидкий і виконує більший об'єм роботи, але Юхим краще розуміє гру.

Микола Степанов Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 жовтня 2024, 19:05 41

Закріпити розпочате у попередньому поєдинку