«Треба грати другим номером». Федорчук спрогнозував гру з Чехією

У складі українців з перших хвилин можуть зіграти Степаненко і Зубков

14 жовтня національна збірна України у Вроцлаві прийматиме в 4 турі Ліги націй футболістів Чехії.

Відомий тренер, а нині авторитетний експерт Олег Федорчук в бесіді з кореспондентом Sport.ua розповів, на що можуть розраховувати підопічні Сергія Реброва в сьогоднішньому протистоянні у Польщі:

- Передусім, дуже багато залежатиме від процесу відновлення. Нашій збірній довелося провести доволі виснажливий поєдинок з грузинами, до того ж, на в'язкому газоні в Познані. Хоча позитивний результат повинен стати в пригоді, адже було здобуто першу звитягу в Лізі націй. Я думаю, що від цього й буде відштовхуватись керманич Сергій Ребров, коли визначатиме тих, хто піде сьогодні в бій. Помилка у виборі може коштувати дуже дорого.

- А на Ваш погляд, хто з наших у попередньому матчі з грузинами не зовсім вписувався до ансамблю?

- Олексій Гуцуляк, не завжди встигав в опорній зоні Іван Калюжний, хоча, як для дебюту, вони зіграли непогано. Звісно, більшого чекали від Артема Довбика. В цього гренадера відчувається потенціал, але поки що в його діях багато суперечливого, звідси й гольова засуха в головній команді країни.

- Ви передбачаєте, що сьогодні саме на цих позиціях можливі зміни?

- Оскільки я знаходжуся поза збірною, то складно щось спрогнозувати. Тим паче, що той же Довбик був відсутній на вчорашньому тренуванні. Хоча я не здивуюся появі з перших хвилин Тараса Степаненка, Олександра Зубкова та Романа Яремчука.

- Кадрового питання ми торкнулися, а як щодо тактики?

- Я вважаю, що слід зосередитися на грі другим номером. Чехи - фізично міцні, будуть тиснути по всій ширині, треба терпіти й чекати свого шансу в контратаках. А за позиційного наступу можна не уникнути загроз, бо наш захист не з мобільних й встигне повернутися до тилу, коли суперник, образно кажучи, вже виходитиме з душової.

Також порадив би нашим хлопцям не порушувати правила на флангах, цим вони грішили в поєдинку з грузинами, бо чехи значно краще діють на «другому поверсі» й на підбираннях.

- Тоді наостанок уточніть, чим завершиться сьогоднішнє протистояння у Вроцлаві?

- Звичайно, кортить, аби українці взяли реванш за поразку в Празі, але схиляюся до того, що буде нічия. Це також непоганий доробок, який дозволяє продовжити боротьбу за підвищення в класі. Тим паче, що зі спарених матчів наші другий проводять гірше.

Раніше ми повідомляли, що стало відомо, у яких формах зіграють Україна та Чехія.

Олександр Сільченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 жовтня 2024, 08:40 39

За «синьо-жовтих» вперше зіграв представник «Олександрії». Вийшло дуже вдало

Коментарі