HLTV оновив рейтинг до версії 2.1 для CS2 з новими правилами

Знижено винагороди за сейв та налаштовано під нові реалії MR12 і 25-одиничні асисти

HLTV анонсували оновлений рейтинг 2.1 для всіх матчів. Це оновлення внесло незначні корективи до формули, яку було вперше введено ще у 2017 році в рейтингу 2.0.

Більше новин з кіберспорту в Telegram Sport.ua

З випуском Counter-Strike 2, зокрема зміною системи до MR12 та змінами в нарахуванні асистів (зниженням порогу з 40 до 25 одиниць шкоди), середні показники для рейтингу почали відхилятися від тих, що були встановлені у 2017 році. Команди почали більше зберігати свої ресурси, що призводило до меншої кількості вбивств і нанесеної шкоди, що також позначалося на загальних середніх значеннях рейтингу.

У результаті цього середній рейтинг підвищився до 1.06 у Counter-Strike 2, оскільки гравці почали перевершувати очікувані показники. Введення рейтингу 2.1 виправляє цю ситуацію, повертаючи середній рейтинг до 1.00.

Основні зміни в рейтингу 2.1:

Приклади впливу рейтингу 2.1:

Гравці, які часто роблять сейв в програних раундах, тепер відчувають покарання. Наприклад, російський гравець Джамі «Jame» Алі, який зберігав у 20% програних раундів своєї команди Virtus.pro в CS2, бачить своє падіння в рейтингу з 1.00 у рейтингу 2.0 до 0.88 у рейтингу 2.1. Такі гравці, як Jame, які рідко вбивають чи завдають значної шкоди, отримують менший рейтинг через зміни в системі.

У формулі також змінено вагу деяких параметрів, зокрема:

Оновлення рейтингу 2.1 - це проміжний етап перед більш масштабним оновленням рейтингу 3.0, яке вже знаходиться в розробці. У версії 3.0 буде враховано економіку гри та ймовірність перемоги у кожному раунді, що дозволить ще точніше оцінювати виступ гравців.

Це оновлення є важливим кроком перед сезоном нагород, і хоча рейтинг 2.1 не є остаточним, він підвищує точність оцінки гравців у нинішніх умовах CS2.

Максим Черніцин Джерело: HLTV
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 14 жовтня 2024, 07:25 7

Визнання від порталу GiveMeSport отримав Мухаммед Алі