Експерт дав пораду Реброву, як обіграти Чехію

В'ячеслав Заховайло – про майбутній матч Ліги націй

Футбольний експерт і аналітик В'ячеслав Заховайло, який спеціалізується на чеському футболі, поділився думкою про майбутній поєдинок 4-го туру Ліги націй між збірними України та Чехії, який відбудеться у Вроцлаві 14 жовтня (початок - о 21:45 за київським часом).

«На мою думку, у цьому матчі немає однозначного фаворита, але якщо оцінити шанси на перемогу у відсотках, то я даю 55 на 45 на користь України. Взагалі ж, варто відзначити, що і наша команда, і Чехія нині дуже далекі від своєї оптимальної форми та мають певну кризу, скажімо так, низку проблем. Річ у тому, що і Сергій Ребров, і Іван Гашек не зуміли викликати до збірних всіх своїх найкращих гравців. У чехів ще й проходить зміна поколінь. Гашек навіть змушений залучати ветеранів. До збірної після семи років відсутності повернувся нападник Ян Клімент із Сігми, наприклад. До речі, головний тренер Чехії Гашек, як і Ребров нині має дуже багато критики на свою адресу.

Я пригадую вересневу гру. Тоді чехи до початку матчу не дуже вірили, що зможуть переграти Україну, але вийшло так, що наша команда саме себе переграла. Я про те, що було дуже багато помилок з боку українців, через які вони і програли у підсумку.

Мені чеська стратегія на матч з Україною зрозуміла. Впевнений, що вони будуть намагатися грати у свою звичну гру. Тобто, у першу чергу робити ставку на швидкі контратаки та стандартні положення, де у грі на другому поверсі чехи набагато кращі за українців, будемо відверті.

За рахунок чого Україна може перемогти Чехію? Перемогти таку Чехію Україні цілком під силу. Команді Сергія Реброва потрібно інтенсивно грати на м'ячі, не зажовувати, швидко діяти між зонами, закрутити чехам голову. Вийде так зіграти - переможемо, а ні, то чехи нас схавають, якщо не зіграємо інакше, ніж у першому матчі. Дочекаються свого моменту і заб'ють. Ніяк не можна Україні оголювати зони і потрібно максимально чітко грати у захисті, пам'ятаючи, що чехи у грі на другому поверсі справжні баскетболісти.

У нас якесь «шоу ліліпутів» у збірній. Та і не лише у збірній, а й клубах українських. От чесно, я не знаю, куди дивляться наші скаути. Майже кожен гравець ростом метр з кепкою… Куди це годиться? Зі мною можуть посперечатися, що розмір, тобто зріст, не важливий, але подивіться на захисників з АПЛ і УПЛ. Все одразу стане ясно», - впевнений Заховайло.

Раніше капітан збірної Чехії Томаш Соучек розповів, чого чекає від матчу з командою України.

Юрій Остроумов Джерело: Спорт-Експрес Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 жовтня 2024, 02:15 0

13 жовтня норвежці розгромно програли Австрії 1:5 у 4-му турі Ліги націй