Легендарний український хокеїст хворів на рак: «Що робити, куди бігти?»

Олексій Житник розповів про свою боротьбу зі страшним недугом

Легендарний український хокеїст Олексій Житник, який свого часу був зіркою NHL, зізнався що хворів на рак та розповів про своє лікування:

«Рік тому, у серпні, знайшов цю онкологічну болячку. А потім пройшов дві-три процедури, плюс хімія. Десь у березні цього року було останнє операційне втручання.

Зараз, за протоколом, минулого місяця я пройшов ще одну протокольну процедуру, бо треба було спостерігатися. Тьфу-тьфу-тьфу, ніби все не так погано.

Зазвичай, такі речі, поки сам не отримав, то не відчуваєш. Ясно, що перше - це шок. Що робити, куди бігти? За день-два я розумів, що треба щось робити, бо само воно не вирішиться. Чому бути, того не оминути.

Але добре, що знайшов лікарів. Його Величність спорт допоміг мені у цьому сенсі. Бо якби я не займався, можливо, воно б так швидко не проявилося. Я не запустив цю проблему, а намагався якось вирішувати.

Перший день-два була певна прострація. А згодом, поспілкувавшись із лікарями, та й гугл в поміч, якось взяв себе в руки. Є хлопці серед знайомих, у кого по інших місцях теж були такі справи.

Але що пригнічуватися, треба щось робити. Якщо сумувати та сидіти, воно ж не допоможе. Зібрався з думками, дружина мене дуже підтримала, дякую їй величезне. Тому все ніби добре», - розповів Житник.

Варто зазначити, Житник тричі брав участь у матчі «Всіх зірок NHL». За свою кар'єру українець пограв за «Баффало», «Філадельфію», «Атланту» та багато інших клубів.

Олег Вахоцький Джерело: Спорт-Експрес Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 жовтня 2024, 17:51 26

За «синьо-жовтих» вперше зіграв представник «Олександрії». Вийшло дуже вдало

Коментарі