Бій Кларка проти Вордлі потрібно дивитися. Британці не закінчили конфлікт

Бійка у другому поєдинку гарантована

12 жовтня у Саудівській Аравії відбудеться друге протистояння між головними британськими проспектами. Фабіо Вордлі (17-0-1, 16 КО) спробує з'ясувати, чи сильніший він за Фрейзера Кларка (8-0-1, 6 КО). У першому поєдинку цього не вийшло - була зафіксована нічия.

Проте те ж саме перше протистояння вийшло вкрай цікавим. Це був не мегатехнічний поєдинок, але від цього він менш якісним не стає.

Кларк і Вордлі не визначили переможця у першому поєдинку. Обидва мали купу вдалих моментів

Вперше Фабіо Вордлі та Фрейзер Кларк зустрілись навесні 2024 року. Це був поєдинок британських проспектів, переможець якого вривався б у топи надважкої ваги та вже підбирався б до титульних шансів.

Звичайно, враховуючи те, як зацементували титульні протистояння декілька супертяжів, дістатись туди було б непросто. Але, якщо у Даніеля Дюбуа вийшло, то чому б у когось із цієї пари не мало би вийти за рік чи два.

І протистояння склалось добре. Кларк чудово розпочав поєдинок, не заряджався на один удар та намагався знайти шлях до того, щоб вразити потужного суперника ударом. Проте, епізодично застоювався на місці, що призвело до проблем.

Фабіо Вордлі не відзначається якоюсь особливою рухливістю чи роботою ніг. Не відзначається скаженою швидкістю рук. Проте у нього є переваги, які він вміє використовувати собі на користь. По-перше, він дуже сильний фізично. Причому, це виражається не тільки в силі удару, а й загалом. Вордлі може перетерпіти багато влучань, може приймати сильні удари на блок і при цьому постійно бути небезпечним під час своїх відповідей.

Окрім цього, Фабіо має характер. Він впертий та завзятий. Пропущені удари не проблема, він все одно буде постійно шукати шляхи для того, щоб донести удар. Британець, можливо, і не має страшного одного удару, як колись був у того ж Вайлдера, але б'є дуже важко. Тож віра в удар разом з усім, що зазначено вище, робить його небезпечним опонентом протягом усього поєдинку.

І от, як тільки Фрейзер Кларк зупинявся, перестаючи контратакувати суперника та рухатись довкола нього, отримував своє. Фабіо Вордлі добився багато чого. Він добре влучав. Він контратакував суперника важкими правими ударами. І він відправив опонента на канвас.

Саме такі моменти сильно вплинули на поєдинок. З одного боку, був Фабіо Вордлі з розбитим обличчям. Під час вдалих епізодів Кларк влучав багато та якісно, він розбив опоненту обличчя і створював купу проблем. З іншого боку, Вордлі діставав суперника. Довгі руки та період бездіяльності візаві призвели до того, що Фрейзер мав занадто багато проблем, які логічно не витікали з ходу перших раундів.

Getty Images/Global Images Ukraine. Фабіо Вордлі і Фрейзер Кларк

Нічия - логічний результат. Кожен зробив багато, але недостатньо для перемоги. Звичайно, можна було віддати перемогу і туди, і туди. Фрейзеру Кларку - за більш якісний бокс. Відповідно до статистики, опублікованої після поєдинку, він влучав більше за суперника у кожному з компонентів - джебами, силовими ударами, ударами по тулубу, й загальна кількість влучань була більша.

З іншого боку, можна було б віддати перемогу Фабіо Вордлі. Британець був більш акцентований та заряджений. Декілька разів переламував хід зустрічі, відправляв опонента в нокдаун, був більш акцентованим у своїх діях.

Але якщо дивитись в середньому, то дії обидвох бійців були приблизно рівними. Випадки логічної нічиї не є частими. Але тут, схоже, була саме вона.

Тож і реванш логічний. Хлопці хочуть визначити, хто є сильнішим. Британці потребують ще одного кандидата в топи. Та й перша зустріч - вкрай варта уваги бійка, і немає причин думати, що друга буде гірша.

Обидва підійшли до підготовки серйозно. Кларк взагалі попрацював з Ленноксом Льюїсом. Не у ролі тренера, а скоріше, у ролі радника. Вони поспілкувались про підготовку, порадились щодо техніки та тактики на реванш.

Леннокс каже, що це схожа ситуація з його поєдинком проти Рахмана. Тоді у першій зустрічі Льюїс сенсаційно програв достроково. Але, за словами колишнього абсолютного чемпіона, він знав, що робити у другому поєдинку, тому й переміг нокаутом.

А ще Леннокс зазначив, що був вражений боксом Фрейзера Кларка у першому поєдинку. Тож йому треба просто внести декілька змін, розумно вибудувати план на поєдинок, якого він буде дотримуватись. І перемога прийде.

Хто фаворит?

Не дивлячись на це все, фаворитом другого поєдинку є Фабіо Вордлі. Схоже, букмекери вважають, що ефект його важких влучань у першій зустрічі був настільки великим, що на нього можна дати коефіцієнт 1.65. На Фрейзера Кларка можна поставити з коефіцієнтом 2.20.

Насправді, досить серйозний розрив, як для геть рівного поєдинку. І як для другої частини зустрічі, де перша закінчилась нічиєю. Тож вибір букмекерів цікавий.

Чи може Кларк програти? Однозначно. Він продемонстрував у першій зустрічі, що йому некомфортно від ударів опонента. А отже, якщо він дозволить тому атакувати багато, проблеми будь-якого характеру точно будуть.

Чи може програти Вордлі? Звичайно. Він менш розумний боксер. Цей його мінус перекриває велике бійцівське серце, завзятість та важкі кулаки. Але чи вистачить цього і вдруге - покаже лише час. Цілком можливо, що так. Але не варто виключати й варіанту, коли Фрейзер Кларк все ж доведе до розумного завершення те, що розпочав у першій зустрічі.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 жовтня 2024, 16:20 199

Ти не програв, поки є остання спроба