Названо склад жіночої збірної України на відбір до першого в історії ЧС

13 жовтня українська команда вирушить на кваліфікацію до чеської Теплице

7 жовтня в Ужгороді розпочався навчально-тренувальний збір жіночої збірної України з футзалу. До табору команди викликано 18 гравців.

13 жовтня дівчата вирушать у Чехію, де в місті Теплиці зіграють свої матчі основного раунду європейської кваліфікації до першого в історії жіночого чемпіонату світу, який відбудеться у 2025 році.

30 травня відбулося жеребкування основного раунду європейської кваліфікації ЧС-2025 із футзалу серед жінок. Синьо-жовті потрапили до групи 3, де протистоятимуть командам Чехії (господар міні-турніру), Північної Ірландії та Франції.

Господарем першого чемпіонату світу з футзалу серед жінок будуть Філіппіни. Збірна України в жовтні розпочне боротьбу за одну із 16 путівок у фінальний турнір, який проходитиме з 21 листопада до 7 грудня 2025 року.

Склад жіночої збірної України з футзалу

Воротарі - Вікторія Кислова (Torreblanca Melilla C.F., Іспанія), Наталія Митрофанська (Valdetires Ferrol FSF, Іспанія), Анастасія Терех (Club Recreativo Leocs de Porto Salvo, Португалія).

Польові гравці - Анна Шульга (без клубу), Поліна Дрозд (PU-62, Фінляндія), Юлія Титова (ASD Solarity, Італія), Анна Каверзіна, Ксенія Бурлаченко (обидві - Grupo Desportivo de Árvore, Португалія), Ксенія Гриценко, Юлія Форсюк (обидві - AD Ceuta, Іспанія), Сніжана Воловенко, Олександра Скибіна, Анастасія Кліпаченко (усі - Енергія-УДУ Київ), Ірина Дубицька, Анастасія Калягіна (обидві - Club Recreativo Leocs de Porto Salvo, Португалія), Дар'я Ковшик (Torreblanca Melilla CF, Іспанія), Юлія Костюк, Софія Рубан (обидві - Лідер Полтава).

ЧС-2025 із футзалу серед жінок

Основний раунд відбору. Група 3

16.10.2024

17.10.2024

19.10.2024

Час початку матчів - київський.

Формат кваліфікації

25 команд змагатимуться за 4 путівки на чемпіонат світу в основному й елітному раундах. Іспанія та Португалія отримали прямі перепустки до елітного раунду. В основному раунді (15-19 жовтня) 23 команди розбиті на 5 груп по 4 учасники та одну - з трьома. Переможці груп вийдуть до елітного раунду. Перед жеребкуванням 23 команди, у тому числі й збірна України, були розподілені на чотири позиції посіву на основі рейтингу коефіцієнтів жіночих національних збірних із футзалу.

Основний раунд відбору

Елітний раунд (жеребкування - 31 жовтня): матчі пройдуть 18-23 березня 2025 року. 8 команд, включно з Іспанією та Португалією, розіб'ють на два квартети. По дві найкращі команди з кожної групи вийдуть у фінальну частину.

Перший чемпіонат світу з футзалу серед жінок відбудеться у 2025 році. Участь у турнірі візьмуть 16 команд. Квоти для участі в мундіалі розподілені наступним чином: Європа - 4, Південна Америка - 3, Азія - 3, Африка - 2, КОНКАКАФ - 2, Океанія - 1. Ще одне місце дістанеться країні-господарю (Філіппіни).

Після запровадження чемпіонату світу з футзалу серед жінок УЄФА розширить жіноче футзальне Євро до 8 команд. Турнір проводитиметься кожних 4 роки, наступний пройде у 2027 році.

Усі три чемпіонати Європи з футзалу серед жінок - у 2019, 2022 (перенесений із 2021) та 2023 роках - вигравала Іспанія. Збірна України посідала на цих форумах 4-те, 3-тє та 2-ге місця відповідно.

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 12 жовтня 2024, 00:55 3

Наставник збірної України дав прес-конференцію після матчу Ліги націй