Команду колаборантів не допустили до Legion Національної Ліги UPEA

Гравців звинуватили у співпраці з російськими та білоруськими командами

Нещодавно у спільноті кіберспорту України розгорівся скандал, пов'язаний із кваліфікаційними змаганнями Legion Національної Ліги України від UPEA з CS2. У соціальних мережах з'явилась інформація про реєстрацію команди, у складі якої знаходяться двоє суперечливих гравців - fostar та tripex17.

Ці гравці відомі своєю участю в командах із росії та білорусі. Зокрема, tripex17 нещодавно приєднався до білоруської команди Betera, яка спонсорується однойменним букмекером, що стало причиною його заборони на всіх великих турнірах в Україні. fostar вже тривалий час бере участь у змаганнях на російських турнірах, включно з тими, що пов'язані з провладними структурами рф.

Цей інцидент викликав значний резонанс серед гравців та вболівальників. Вони також звернули увагу на те, що на платформі FaceIT, де проводяться змагання, залишалися доступними сервери, розташовані в москві.

Офіційна реакція UPEA

Після розслідування Українська Професійна Кіберспортивна Асоціація (UPEA) ухвалила рішення про відсторонення команди 2byl9, у складі якої виступали fostar та tripex17, від участі у кваліфікаційних змаганнях. В офіційній заяві UPEA наголосила, що після більш ніж двох років війни, участь у змаганнях громадян країни-агресора є неприпустимою.

UPEA також зазначила, що залишає за собою право приймати рішення про недопуск команд до участі у турнірах на власний розсуд. Крім того, у правила змагань внесено відповідні зміни.

З технічної сторони організацією змагань займається компанія Starladder. Після скандалу московські сервери було видалено, а команда з fostar та tripex17 - знята з турніру.

Заява гравця tripex17

Гравець tripex17 у своєму Telegram-каналі публічно вибачився перед українським ком'юніті. Він визнав, що припустився помилки, граючи з російськими гравцями за білоруську організацію, і заявив, що усвідомлює всі наслідки свого рішення. Гравець також висловив бажання розвиватися в європейській та українській кіберспортивній спільноті.

Вибачення були спрямовані не через санкції, накладені на нього, а через власне розуміння помилки.

Максим Черніцин Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 жовтня 2024, 13:59 0

Збірна Аргентини вчасно покинула США