Капітан MOUZ розповів про перемогу над FaZe та нові зміни в команді

Siuhy розповів про підготовку до плей-офф та новий підхід до командної гри

Капітан MOUZ Каміл «siuhy» Шкарадек сподівається, що вихід у плей-офф IEM Rio може стати початком «чогось великого» після того, як його команда вирішила змінити багато речей, включно з підходом до гри.

Більше новин з кіберспорту в Telegram Sport.ua

Міжнародна команда приїхала до Ріо з надією відновитися після невдалого виступу на груповому етапі ESL Pro League 20. Вони не найкраще розпочали турнір у Бразилії, ледве здолавши paiN, а потім програвши FURIA, але все ж пройшли через груповий етап після напружених перемог над Complexity та FaZe.

Перемога в середу нарешті перервала серію поразок від команди Фінна «karrigan» Андерсена, яка тривала з часів IEM Sydney 2023.

Польський капітан пояснив, що команда працювала над тим, щоб не допустити застою. Це означає новий підхід, який більше фокусується на командній грі, ніж на індивідуальних діях.

MOUZ матиме лише один день на підготовку до чвертьфінальної зустрічі з Vitality. Після того, як команда грала перед невеликим натовпом у Ріо під час Challengers Stage на Major у 2022 році, siuhy вважає, що цього разу досвід буде зовсім іншим.

- Вітаємо, ви розірвали прокляття над FaZe. Ви програли їм сім матчів поспіль, але нарешті зуміли здобути перемогу. Розкажи про це.

- Думаю, ніхто не обіграє MOUZ вісім разів поспіль, правильно? Ні, це дивовижне відчуття нарешті перемогти. Ми боролися останні кілька тижнів і місяців, і ми на правильному шляху до того, щоб відновити ту впевненість і той стиль гри MOUZ, який ми шукали. Я дуже радий перемозі.

- Останній раз ви грали з ними в Ченду. Ви переживали спад, як і вони. Чи можете розповісти, які відмінності ви відчули на сервері цього разу?

- Я не впевнений щодо відмінностей на сервері. Знаю, що ми як команда значно прогресували, особливо я. Я працював за лаштунками з моїм спортивним психологом і тренером, намагаючись стати кращим лідером для команди, тому зараз зосереджений на багатьох речах. Наш підхід до гри трохи змінився, принаймні ми пробуємо нові речі, і це хороший початок чогось великого.

- Чи можеш розповісти більше про те, що ти робиш, щоб стати кращим лідером у цих розмовах?

- Є багато аспектів, які потрібно враховувати, або багато речей, яких має навчитися лідер. Я ще дуже молодий і мені потрібно багато чого пережити. Мій тренер, спортивний психолог і команда допомагають мені з багатьма речами. Не хочу вдаватися в деталі, але ми працюємо як над базовими, так і над складними аспектами, щоб зробити мене кращим товаришем по команді на сервері та поза ним.

- Коли я розмовляв з torzsi у перший день, він згадав, що ви змінили деякі речі: ваші тренери почали брати більше на себе, ви внесли багато змін у гру. Чи можеш ти це розширити?

- Так, ми майже повністю змінили наш ігровий план нещодавно. Нам потрібно було почати з чистого аркуша, це новий процес для нас, ми рухаємося крок за кроком, і зміна ігрового плану була одним із таких кроків. Ми змінили деякі речі поза сервером, багато змінили, пробуємо трохи інший стиль. Наразі все йде дуже добре, тренування проходять чудово, і на цьому турнірі, особливо після перемоги над FaZe, це відчувається добре і, здається, працює.

- Протягом серії були крики з обох боків. Після другої карти karrigan піднявся і сказав: "Ось це MOUZ, яких ми знаємо", після того, як ви програли в овертаймі. Чи чули ви ці коментарі, і як це впливає на вас? Розкажи про динаміку гри проти них стільки разів та про це суперництво.

- Ми знаємо, що вони почуваються комфортно, граючи проти нас, тому, готуючись до цієї гри, ми розуміли, що нам потрібно бути дуже пристрасними щодо перемоги. Для нас це був процес того, щоб бути трохи кращими, ніж учора, і ми досягли цього. Ми знали, що в цій грі буде багато енергії, тому що ми ще жодного разу їх не обігрували, а вони постійно перемагали нас. Це була змішана енергія.

Вони намагалися підбадьорити один одного, можливо, після семи перемог поспіль проти однієї команди це починає набридати, тож я впевнений, що вони намагалися зберегти запал і зосередитися на грі. karrigan, звісно, кричав після другої карти, якщо не помиляюся, і це зрозуміло, він дуже пристрасний, і ми також кричали. Я сказав хлопцям після другої карти, що третя буде про пристрасть, про волю до перемоги, і ми це показали, здобувши перемогу.

- Я хотів запитати про xertioN. Він змінив свою роль на Dust2 на КТ-стороні, граючи тепер на Long. Загалом, здається, що він рідше йде на перші контакти. Ми помітили, що він більше залишається на пізні раунди, порівняно зі статистикою в EPL. Чи це його особисті зміни, чи це частина нової філософії команди?

- Це трохи того і того. Ми як команда, і особливо тренер, завжди намагаємося зрозуміти, як можна отримати найкраще з кожного гравця. Ми не можемо просто зосереджуватися на одному гравцеві і його виходах, не можемо покладатися лише на це. Ми повинні покладатися на всю команду, і якщо один гравець займає одну позицію, то як другий чи третій може використати цю інформацію і позиціонування? Ось над чим ми зараз працюємо. Його стиль гри, можливо, трохи змінився, наш стиль контрстрайку, можливо, більше орієнтований на командні зусилля, але коли гравці показують індивідуальний рівень, це теж неймовірно бачити.

- Ви не грали перед ареною в Ріо цього року. Ви особисто грали на Challengers Stage у 2022 році, але це не була повна арена. Розкажи про майбутній досвід гри перед великою аудиторією.

- Минулого разу я грав на Challengers. Тоді була невелика аудиторія, але коли ми грали проти 9z, я пам'ятаю, що це було божевілля - побачити, який шум можуть створювати навіть невелика кількість людей. Це було неймовірно. Тепер, думаючи про той натовп і порівнюючи його з великою ареною та набагато більшою кількістю людей, мені дуже цікаво, як це буде. Мені дуже подобається грати під впливом адреналіну, і саме це дає натовп, тож я насолоджуватимуся кожною миттю.

- Про матч із Vitality і можливий реванш із FURIA?

- Останній раз ми грали з Vitality, здається, на Pro League, і вони завжди є складними суперниками. Вони грають дуже вільний стиль Counter-Strike, трохи відрізняються від інших. Для нас це буде процес - знову стати трохи кращими, ніж учора. Ми виконаємо домашню роботу, підготуємося якнайкраще і впевнимося, що готові до гри. Щодо FURIA, грати проти них на сцені буде незабутнім досвідом, тому я також в захваті, але нам доведеться добре підготуватися.

Нагадаємо, що із завтрашнього дня починається плей-офф IEM Rio 2024, який пройде до кінця цього тижня. Призовий фонд турніру складає $250.000

Максим Черніцин Джерело: HLTV
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кіберспорт | 08 жовтня 2024, 20:35 1

Також у реєстрі були поміченні три сторінки Steam