НОК України звернувся до МОК. Відсторонити спортсменів з рф і рб у боротьбі

До чемпіонату світу з боротьби допущено низку нейтральних спортсменів

Президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт, Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Федерації боротьби Юрій Копитко надіслали спільного листа президенту Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху та президенту Об'єднаного світу боротьби Ненаду Лаловичу. У листі вони закликають не допускати спортсменів з росії та білорусі до міжнародних змагань через підтримку агресії проти України.

До участі в чемпіонаті світу з боротьби в неолімпійських вагових категорій, який пройде у столиці Албанії Тирані з 21 по 27 жовтня, допущено низку спортсменів, які отримали кваліфікацію під нейтральним статусом (AIN). Українські посадовці просять звернути увагу, що вказані спортсмени раніше брали участь у заходах на підтримку війни або висловлювали свою підтримку російській агресії та не відповідають достатнім критеріям, для отримання статусу індивідуального нейтрального атлета (AIN).

Зокрема, йдеться про Абдулрашида Садулаєва, Завура Угуєва та Ірину Курачкіну, які були помічені на пропагандистських заходах або у соцмережах підтримували війну.

Представники України закликають Міжнародний олімпійський комітет зберігати солідарність з українським народом та вжити заходів, щоб не допустити російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань, поки триває війна.

Непохитною залишається й позиція України: доки російські війська з підтримкою уряду білорусі продовжують вести свою жорстоку війну проти українського народу, необхідно запровадити заборону на участь російських та білоруських спортсменів у будь-яких міжнародних змаганнях у будь-якому статусі.

Микола Степанов Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 жовтня 2024, 06:19 1

Норвезький нападник Манчестер Сіті вибрався на оглядини нового будинку зі своєю гарячою подругою