Ексгравець збірної України: «У Лужниках фізіономія путіна була дуже кислою»

Володимир Микитин згадав події гри та шалений гол у москві 25 років тому

25 років тому національна збірна України з футболу в останньому турі кваліфікації чемпіонату Європи зіграла в москві внічию - 1:1 з росіянами й продовжила боротьбу за путівку, а господарі зійшли з дистанції.

Захисник Володимир Mикитин в тому поєдинку вийшов на заміну наприкінці першого тайму й ексклюзивно для Sport.ua згадав про найцікавіші моменти того протистояння і легендарний гол Шевченка.

«Складалося враження, що йшлося про фінал найпрестижнішого турніру - таким був ажіотаж. Той відбірний цикл вдало складався для української збірної, ми постійно перебували в чільній групі й були переконані, що в москві, принаймні, не програємо. Було важко, особливо в другому таймі, проте вдалося добитися потрібного результату. Пригадується, коли після матчу мене запитували чому господарям, які тоді були на ходу, не вдалося схилити шальки терезів на свій бік, я відповідав: «В України був Андрій Шевченко».

Про той його гол в «лужниках» можна писати книжки, бо це був вищий пілотаж. Повірте, це був не щасливий випадок, а майстер-клас від нашого лідера атак, адже м'яч з підкруткою летів в бік воротаря по загадковій траєкторії. Це й застукало зненацька кіпера росіян.

Коли ми після фінального свистка прийшли до роздягальні, то в кожному кріслі лежали іменні годинники з написом: «Від мера москви». А невдовзі до роздягальні зайшов владімір путін, який був прем'єр-міністром росії. Запам'яталось, що він був маленького зросту. Привітав нас з перемогою, але фізіономія в нього була дуже кисла.

На жаль, тоді пробитися до фінальної частини Євро, нам не вдалося. В стикових матчах зі словенцями підвела банальна недооцінка суперника».

Раніше екс-захисник збірної України Сергій Мізін також пригадав легендарний гол Шевченка у ворота росії.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 10 жовтня 2024, 00:03 0

Норвезький нападник Манчестер Сіті вибрався на оглядини нового будинку зі своєю гарячою подругою

Коментарі