Суркіс, Шевченко, Пономаренко. Тренер України U-19 відзначив конкуренцію

Михайленко оцінив тренувальний збір в Іспанії

Збірна України U-19 вирушила до Іспанії, де зіграє міні-турнір з юнацькими збірними U-18 Англії, Нідерландів та Швеції.

Команда Дмитра Михайленка готується до відбору Євро-2025, який відбудеться у листопаді.

- На цьому зборі два поєдинки на турнірі в Марбельї будуть як плацдарм для того, щоб знайти найкращі поєднання футболістів в обороні та в атаці, - сказав наставник. - Нам потрібні хороші спаринги, щоб зрозуміти, яких гравців краще використовувати в різних тактичних схемах.

У нас є нові виконавці, яких тренерський штаб хоче побачити на власні очі. Це ті виконавці, які чудово проявили себе у вересні-жовтні на клубному рівні. І вже після цього збору ми визначимося, хто поїде на кваліфікацію чемпіонату Європи. У нас велика конкуренція, є дуже талановиті футболісти середньої лінії, також є багато гравців, які мають добрий вигляд в атаці, але нам потрібно зрозуміти, який вигляд ці хлопці матимуть на рівні збірних.

Незважаючи на те, що у спарингах на зборі в Іспанії нам протистоятимуть команди, які на рік молодші, важливість ігор від цього не змінюється. Насамперед ми дивимося на своїх футболістів. Потрібно для себе зрозуміти, яких гравців краще використовувати в тій чи іншій ситуації. Ми недовго працюємо разом, але в нас є виконавці, яким більше подобається, коли команда захищається, а є група гравців, яким більше хочеться атакувати. Це все треба привести до спільного знаменника. Нам потрібно використати будь-який шанс, щоб мати кращу зіграність, щоб до офіційних матчів підійти підготовленими якнайкраще.

Воротарі: В'ячеслав Суркіс («Динамо» Київ), Назар Макаренко («Олександрія»).

Захисники: Денис Дикий, Владислав Захарченко, Максим Коробов (усі - «Динамо» Київ), Владислав Шершень («Колос» Ковалівка), Артем Копил («Карпати» Львів), Олександр Гавриленко («Шльонськ», Польща).

Півзахисники: Данило Іщенко, Кирило Осипенко (обидва - «Динамо» Київ), Віктор Цуканов («Шахтар» Донецьк), Геннадій Синчук («Металіст» Харків), Ерік Калінець («Рух» Львів), Ярослав Караман («Полісся» Житомир), Крістіан Шевченко («Вотфорд», Англія), Максим Лень («Фортуна», Німеччина), Богдан Будко (АЗ, Нідерланди), Артем Гусол («Колос» Ковалівка).

Нападники: Матвій Пономаренко («Динамо» Київ), Олександр Ломага («Шахтар» Донецьк).

11.10.2024

Півфінали

Англія (U-18) - Швеція (U-18). 15:30

Україна (U-19) - Нідерланди (U-18). 20:00

14.10.2024

Матч за 3-тє місце

12:30/14:30

Фінал

12:30/14:30

Іван Зінченко Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 жовтня 2024, 08:07 36

Андрій не допоможе Україні у жовтневих матчах Ліги націй