Гранд-фінал IEM Rio 2024 відбудеться у форматі до трьох перемог

Усі турніри EPT Masters перейдуть на BO5 для забезпечення більшого контенту

Гранд-фінал IEM Rio 2024 пройде у форматі до трьох перемог (BO5), що підтвердили представники ESL для HLTV. Це додається до зростаючої кількості турнірів тір-1 рівня, які відходять від формату до двох перемог (BO3) для фінальних матчів після релізу Counter-Strike 2.

Майкл Парсонс, старший менеджер з продукту Game Ecosystems Counter-Strike в ESL FACEIT Group, розповів HLTV, що цей формат фіналу буде використовуватись на всіх турнірах серії ESL Pro Tour Masters у майбутньому.

«Ми побачили, що після переходу на формат MR12 (перехід з 15 раундів за карту, на 12) і загального скорочення тривалості матчів, ми вирішили зупинитися на форматі best-of-five для гранд-фіналів», - сказав Парсонс.

Більше новин з кіберспорту в Telegram Sport.ua

«Зважаючи на те, що фанати подорожують до наших подій з різних куточків світу, ми хочемо забезпечити їм достатню кількість гарантованого контенту за купленими квитками».

На початку 2023 року ESL вирішила повернутися до формату BO3 для фіналів на менших турнірах серії IEM. Це залишалося нормою навіть після переходу на CS2, який скоротив тривалість матчів через зміну на MR12. Натомість на флагманських подіях ESL, таких як IEM Cologne, IEM Katowice та ESL Pro League, фінали продовжували проходити у форматі BO5.

IEM Rio 2024 розпочнеться в понеділок і триватиме до неділі. Турнір стартує з групового етапу за системою Double Elimination, після чого найкращі команди з кожної групи продовжать змагання у плей-оф, що проходитиме у Farmasi Arena за системою Single Elimination.

Максим Черніцин Джерело: HLTV
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 жовтня 2024, 00:14 4

Українець взяв участь в останньому матчі АПЛ