ЛИСЕНЧУК: «Перевага українців над Францією була переконливою»

Колишній головний тренер збірної відзначив менталітет української команди

Збірна України з футзалу, розгромивши команду Франції (7:1), стала бронзовим призером чемпіонату світу 2024, який відбувся в Узбекистані.

Заслужений тренер України, багаторічний головний тренер збірної України Геннадій Лисенчук в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що допомогло українцям зійти на п'єдестал пошани світового футзального форуму:

- В 1996 році національна збірна України під моєю орудою в Іспанії вперше пробилася до чільного квартету на чемпіонаті світу, фінішувавши відразу за призерами. Тоді серед моїх підопічних був Олександр Косенко, й мені дуже приємно, що саме він підхопив естафету, і в Ташкенті наша головна футзальна команда під його керівництвом вперше зійшла на п'єдестал пошани світового чемпіонату.

- Ще за кілька днів до поєдинку за третє місце Ви називали фаворитом українців. Чому були такими впевненими?

- Півфінальний поєдинок з бразильцями довів, що в нас дуже сильна збірна. Якби не деякі позиційні помилки, які призвели до необов'язкових фолів, то українці могли взяти гору над багаторазовими чемпіонами світу. Наша перевага в класі над французами сумнівів не викликала. Важливо було, аби не сталося психологічного збою. На щастя, обійшлося.

Відчувалося, що в українців з'явився менталітет переможців, й французам довелося відступити. До того ж, далося взнаки те, що в підопічних Олександра Косенка було на день більше для відновлення. Наприкінці матчу супернику банально забракло сил. Українці на мажорній ноті завершили чемпіонат, вписавши ще одну яскраву сторінку в історію українського футзалу.

- Кого б відзначили серед бронзових медалістів?

- Українці були сильні, передусім, командою. Олександр Косенко з асистентами подбали, аби в збірній був чудовий мікроклімат. Все ж, я б виокремив голкіпера Олександра Сухова, який зіграв дуже надійно й буде серед претендентів на звання найкращого воротаря світового чемпіонату. Хлопці своєю яскравою грою підтримали капітана збірної Петра Шотурму, який зазнав важкої травми.

Слід віддати належне й керівництву УАФ, яке подбало, аби нашій збірній в цей скрутний час були створені максимальні умови для підготовки. В нас дуже потужна збірна. Це важливо й тому, що футзал може стати олімпійським видом спорту.

Микола Степанов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 00:42 2

Український воротар допоміг «вершковим» здолати «Вільярреал»

Коментарі