Учень розбив команду вчителя. Шахтар розгромив ЛНЗ з покером Судакова

Команда Пушича успішно повернулась на внутрішню арену, після краху в єврокубках

Недільна частина дев'ятого туру української Прем'єр-ліги видалась напрочуд непропорційною в плані кількості протистоянь із цікавими афішами в порівнянні з тим, за чим нам доводилось спостерігати два дні до цього. Зокрема, окремої уваги вартував двобій на «Арені Львів», де знову гостював донецький «Шахтар», і цього разу до нього навідався черкаський ЛНЗ.

Так вийшло, передусім - через провину команди Маріно Пушича, що це була гра двох сусідів за турнірною таблицею, але все ж таки з різними амбіціями та статусом. «Гірники» були на валізах, але тепер уже поміж провальним матчем у єврокубках проти бергамської «Аталанти» (0:3) та майбутніми жовтневими іграми національних збірних, тоді як суперники мали за плечима чотири матчі поспіль без перемог, у трьох із яких неодмінно забивали, проте грали виключно внічию. Перспектива чергової втрати очок колектив Маріно Пушича, як і підопічних Андреса Карраско, аж ніяк не тішила, тож ми мали гарантовано отримати запеклий двобій.

Але натомість отримали те, що інакше, окрім як побиття, назвати не вийде. Особливо це було помітно в першому таймі, коли ЛНЗ спробував зіграти у відкритий футбол проти «Шахтаря», і в підсумку просто наслідував долю «Карпат». «Гірники» лише на початку навіть устигали посидіти на захисті власних воріт, проте починаючи від 13 хвилини оборона гостей перестала існувати як явище.

А Георгій Судаков тільки радий був цим скористатись, тож спочатку забив сам у футзальному стилі й ми немов перенеслись на паралельну гру нашої збірної в тому виді спорту, а потім асистував Зубкову, який дуже красиво поклав обвідний удар у ліву дев'ятку. І що потім робив із захистом «бузкових» колектив Пушича - ох! У пристойних колах про таке говорять пошепки. Однак «Шахтар» до перерви більше не забивав і це мало чи не найбільше непокоїти їхнього головного тренера.

Утім, не проблема - не забили в першому таймі, але надолужили в другому так, що Карраско просто залишалось знизувати плечима в технічній зоні. Бо цього Судакова в принципі було стримати неможливо й він зупинився лише за крок від пента-трику (!), що в нашому футболі є досягненням якогось захмарного рівня. Але на то він і захмарний той рівень, що як би не намагався Георгій пробити ще раз повз Кучеренка, але просто марнував нагоди. І трохи партнерів дратувати цим почав, не без цього.

Проте «Шахтарю» цей матч давався настільки легко, що на всі ці випадковості команда Пушича просто не зважала. Суперники навіть гол устигли забити у відповідь заради власного престижу, однак і той епізод віддали на поталу Різнику, який мав урятувати самого себе від пенальті Нонікашвілі, який фолом проти Молло привіз на рівному місці Азаров. Команду на той час рятувати вже було не треба, хоча голкіпер і потягнув перший удар, але із заступом за лінію, тож грузин отримав другий шанс і таки не схибив. Хоч щось.

Наступний матч донецький «Шахтар» проведе в гостях у ковалівського «Колоса», тоді як черкаський ЛНЗ удома гратиме проти петровського «Інгульця».

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Невертон - 7,0, Егіналду - 6,0, Марлон - 6,0, Педріньйо да Сілва - 6,0, Назарина - б/о.

ЛНЗ (заміни): Бар - 6,0, Халайла - 6,0, Наумець - 6,0, Норенков - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Шахтар» - ЛНЗ - 5:1

Голы: Судаков, 13, 50, 53, 57, Зубков, 26 - Нонікашвілі, 62 (пен.)

Попередження: Конопля, 64, Марлон, 90+1 - Момо, 87

«Шахтар»: Різник - Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля - Судаков, Криськів (Назарина, 80), Бондаренко (Марлон, 68) - Кевін (Невертон, 46), Траоре (Егіналду, 68), Зубков (Педріньйо да Сілва, 73).

ЛНЗ: Кучеренко - Г. Пасіч (Норенков, 79), Муравський, Саліху, Путря - Нонікашвілі, Яшарі - Авагімян (Халайла, 63), Молло (Бар, 63), Олійник (Наумець, 63) - Момо.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 18 (7) - 6 (3)
Кутові: 5 - 2
Офсайди: 2 - 0.

ШАХТАР - ЛНЗ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 12:05 1

5 жовтня Реал Мадрид здолав Вільярреал 2:0, Андрій відіграв на нуль

Коментарі