Перегони за золотом тривають. Полісся здолало Ворсклу в Житомирі

Команда Ашура продовжує йти без поразок у новому сезоні

Гравці «Полісся» розпочали поєдинок активно. Гості з Полтави були змушені відразу ж зосередитися на обороні, де розташували свої основні ресурси. Утім, дуже швидко співвідношення сил на полі почало змінюватися, оскільки ворскляни в захисті перегравали атаку господарів. Житомирці моментами втрачали пильність, і це дозволяло підопічним Сергія Долганського небезпечно контратакувати. Уже на 12-й хвилині дивом не забив Ієде - Смоляков після його удару вибив м'яч у поле з лінії воріт своєї команди.

У продовження гравцям полтавської команди вдавалося неприємно для суперників контратакувати. Футболісти «Полісся» захищалися, як могли. Наприклад, голкіперу Волинцю в одному з моментів навіть довелося грати в підкаті (!!!), щоб врятувати свою команду після неприємного прострілу від Ієде.

Усе змінилося практично відразу. На 30-й хвилині вже Чорноморець виручив «Ворсклу» після небезпечного удару у виконанні Луїфера. А в наступній атаці «Полісся» венесуельський нападник все ж пробив Ісенка. Гол, зізнатися, зробив Назаренко, який від лицьової лінії поля видав на Луїфера пас-цукерку - тому лише залишалося підставити голову і не промахнутися повз порожні ворота.

За три хвилини Назаренко міг додати гол до асисту, але Ісенко своєчасно зіграв на перехопленні. На 39-й хвилині Назаренко знову втратив момент, коли підібрав м'яч після втрати Нестеренка, але знову дуель Ісенку програв.

Поки вінгер «Полісся» приходив до тями після втраченої можливості, футболісти «Ворскли» рахунок зрівняли. Пердута підтримав масовану атаку партнерів і справа прострілив точно на Кане. 1:1.

Перед самою перервою Ісенко з труднощами перевів м'яч на кутовий після удару Теллеса. А друга половина зустрічі відновилася з моменту у Крупського - він пробив повз Волинця, але позаду голкіпера надійно спрацював Смоляков. У відповідь на загрозу від полтавців футболісти «Полісся» заволоділи ініціативою і повели справжню облогу штрафного «Ворскли». На 50-й хвилині міг п'ятою забити Луїфер - Ісенко момент «прорахував» і м'яч забрав. У підсумку протрималися гості з Полтави без помилок у захисті до 71-ї хвилини. Усі їхні надії відмінним ударом розбив Смоляков. Він після кутового підібрав м'яч за межами штрафного майданчика і з лівої ноги влучно пробив по діагоналі в дальній верхній кут. 2:1.

Отримавши перевагу, гравці «Полісся» зіграли у час, що залишився до кінця матчу, максимально надійно і гранично прагматично. Їм усе вдалося, хоча на останніх хвилинах ворскляни значно додали і йшли в атаку дуже наполегливо.

Взявши три очки, «Полісся» довело свій очковий багаж у сезоні до 20 пунктів, випередило «Олександрію» за додатковими показниками й тимчасово розташувалося на 1-й позиції в УПЛ. У «Ворскли» 9 очок і 12-та позиція.

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Пайшао - 6,0, Лєднєв - 6,0, Кушніренко - 6,0, Мустафаєв - 6,0, Тейлор - б/о.

«Ворскла» (заміни): Черниш - 5,0, Скляр - 6,0, Ковталюк - 6,0, Островський - б/о, Корнієнко - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Полісся» - «Ворскла» - 2:1

Голи: Луїфер, 31, Смоляков, 71 - Кане, 40

Попередження: Таллес Коста, 58 - Ізотов, 81

«Полісся»: Волинець - Смоляков, Чоботенко, Віалле, Михайліченко - Крушинський (Лєднєв, 63), Мельниченко (Мустафаєв, 70), Таллес Коста (Кушніренко, 70) - Назаренко, Луїфер (Пайшао, 63), Гуцуляк (Тейлор, 83).

«Ворскла»: Ісенко - Бацула (Корнієнко, 86), Чорноморець, Гучек, Крупський (Ковталюк, 72) - Пердута, Ізотов - Кане (Островський, 86), Нестеренко, Ндукве (Черниш, 46, Скляр, 72) - Ієде.

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Удари (у площину): 16 (7) - 7 (5)
Кутові: 8 - 2
Офсайди: 1 - 0.

ПОЛІССЯ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 07:55 2

«Вершкові» перемогли «Вільярреал»

Коментарі