МЮ підписав юного генія Арсенала, який забив 10 м'ячів у матчі з Ліверпулем

Чідо Обі-Мартін вирішив перебратися у стан «червоних дияволів»

«Манчестер Юнайтед» офіційно підписав 16-річного центрфорварда Чідо Обі-Мартіна, який останні два роки яскраво заявив про себе на Туманному Альбіоні у складі юнацьких команд «Арсенала».

До табору «червоних дияволів» данський футболіст нігерійського походження перебрався на правах вільного агента. Про терміни трудової угоди форварда не повідомляється, проте відомо, що наприкінці листопада, коли гравцеві виповниться 17 років, він отримає повноцінний професійний контракт, і теоретично зможе грати за першу команду «Манчестер Юнайтед», хоча поки що в клубі розраховують, що Обі-Мартін буде корисним у юнацьких та резервній командах.

Обі-Мартін з 2022 по 2024 роки був в «Арсеналі», а до цього проходив навчання в академії «Копенгагена». У стані «канонірів» він користувався великою повагою та авторитетом у своїй віковій категорії, проте клубу так і не вдалося погодити із Чідо умови нової угоди, яка передбачала б отримання стипендії, перш ніж він перейде на професійний контракт після досягнення 17-річчя. Зрештою, з цієї причини данець й покинув Лондон.

Раніше Обі-Мартін відзначився тим, що забив 10 м'ячів за «Арсенал» U-16 у матчі проти «Ліверпуля» U-16, який завершився перемогою лондонців із рахунком 14:3.

Цікаво, що Обі-Мартін грав за збірну Данії U-16 (6 матчів, 3 голи), а також збірну Англії U-16 (2 матчі). Згодом виступав за Данію U-17 (19 матчів, 12 голів) та збірну Данії U-18 (2 матчі, 1 гол).

Олексій Сливченко Джерело: New York Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 12:05 1

5 жовтня Реал Мадрид здолав Вільярреал 2:0, Андрій відіграв на нуль