Підгайна та Коваль завоювали золото в танцях на льоду на Гран-прі в Любляні

Українські юніори вибороли найвищу нагороду

У словенській Любляні відбулося Гран-прі етапу юніорської серії з танців на льоду. Українці Ірина Підгайна та Артем Коваль завоювали золоті нагороди.

Цей результат означає, що Ірина та Артем кваліфікувалися до свого дебютного Фіналу Гран-прі, що відбудеться в грудні в Ґреноблі. Вони гарантовано ввійшли до топ-6 дуетів за підсумком етапів, що завершаться наступного тижня.

Для Ірини та Артема це третя медаль і друге «золото» в карʼєрі на рівні юніорського Гран-прі. Дебютний титул вони здобули на етапі в Будапешті минулого сезону, а цього року стали срібними призерами в Анкарі.

Це перша золота медаль України й загалом третя нагорода в цьому сезоні юніорського Гран-прі з фігурного катання. Окрім Підгайної й Коваля, на пʼєдестал підіймалася спортивна пара Софії Голіченко та Артема Даренського - «срібло» у Ґданську.

Уперше за 24 роки українському дуету вдалося здобути більше однієї золотої медалі за карʼєру на юніорському Гран-прі. Востаннє український танцювальний дует вигравав «золото» у двох різних сезонах 25 років тому.

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 21:40 18

В УАФ підтвердили, що Піхальонок і Бражко не зіграють проти Грузії і Чехії