Динамо – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Киянам доведеться переключитися з Ліги Європи на УПЛ

У неділю, 6 жовтня, відбудеться матч 9-го туру Української Прем'єр-ліги між командами «Динамо» і «Кривбас». Поєдинок пройде в Києві, на полі стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського. Початок - о 18:00 за київським часом.

Динамо

Київське «Динамо» в турнірній таблиці Української Прем'єр-ліги посідає після восьми турів перше місце. Маючи 19 очок після 7-ми зіграних матчів, воно за додатковими показниками випереджає «Олександрію». У шести поєдинках кияни перемогли, один раз зіграли внічию, а гіркоти поразок ще жодного разу не пізнали. Різниця м'ячів 14-3 проти 13-5 у «Олександрії». І варто зробити акцент на тому, що це показники за підсумками саме восьми турів.

Утім, до матчу з «Кривбасом» підопічні Олександра Шовковського підходять більше не з думками про турнірну боротьбу в УПЛ, а під вантажем вражень від поєдинку в Лізі Європи з «Гоффенгаймом». 3 жовтня в Німеччині динамівці зазнали поразки з рахунком 0:2 і в загальній таблиці євротурніру посідають 35-те місце за 36 команд. Гірша ситуація лише в «Бешикташа». Не зайвим буде згадати, що у стартовій грі Ліги Європи «Динамо» програло «Лаціо» - 0:3.

До слова, «Динамо» після побиття від «лаціале» і перед поразкою від «Гоффенгайма» в УПЛ здобуло велику перемогу над «Лівим Берегом» із рахунком 3:0. Цей виграш дозволив киянам повернутися на триочковий хід після першої нічиєї в нинішньому чемпіонаті України - 0:0 з «Рухом» у Києві 21 вересня.

До цієї відносної осічки динамівці мали серію з п'яти перемог зі старту сезону 2024/2025 в УПЛ - «Верес» (2:1), «Карпати» (3:1), ЛНЗ (1:0), «Зоря» (2:0) і «Ворскла» (3:1).

Кривбас

Криворізький «Кривбас» розташовується на 8-й позиції в турнірній таблиці УПЛ. У нього 11 очок після восьми турів, або семи зіграних у них матчах. Підопічні Юрія Вернидуба мають в активі 3 перемоги, 2 рази зіграли внічию і зазнали 2 поразок.

Зараз у криворізької команди є актуальна серія з двох матчів в УПЛ без перемог. Вони 15 вересня обіграли на виїзді «Лівий Берег» (1:0), а потім поділили очки з «Ворсклою» (1:1) і програли в попередньому турі «Олександрії» (0:1). Загалом же, якщо взяти всі турніри, то «Кривбас» у шести своїх останніх матчах здобув одну перемогу (це над «Лівим Берегом»), двічі зіграв унічию (окрім гри з «Ворсклою», була ще нічийна зустріч з «Інгульцем» - 1:1) та зазнав трьох поразок (до невдач у чемпіонаті України додаються дві поразки від «Бетіса» в плей-оф раунді кваліфікації Ліги конференцій - 0:2 і 0:3).

Зізнатися, підопічним Юрія Вернидуба є від чого впасти у зневіру, але далеко не у відчай. Підтвердив відсутність у команді приреченості й голкіпер криворіжців Андрій Кліщук.

«Чекаємо на хорошу цікаву гру. Думаю, буде важке протистояння для обох команд, багато гольових моментів, яскравий футбол. Матч має стати цікавим для вболівальників. «Кривбас» налаштовується набрати залікові бали», - заявив Кліщук напередодні матчу з «Динамо».

Статистика матчів

«Динамо» й оновлений «Кривбас», який веде свій літопис із 2020 року, провели між собою в чемпіонаті України 4 матчі.

Уперше команди перетнулися в сезоні 2022/2023, коли в Києві динамівці перемогли з рахунком 3:1, а на виїзді в другому колі виграли 1:0.

У попередньому сезоні 2023/2024 «Динамо» знову двічі обіграло «Кривбас»: на виїзді з рахунком 2:0, а вдома - 3:1.

Прогноз на протистояння

«Динамо» - фаворит матчу, але у киян за плечима насичений графік матчів в УПЛ і в Лізі Європи, чого у «Кривбаса» немає. До всього, на боці криворізької команди мотивація рівнем вище, ніж у динамівців. Однак, все ж ще є клас, а він вищий у гравців «Динамо». У підсумку, варто очікувати перемоги команди Шовковського, але з труднощами, тобто - з пропущеним від «Кривбаса» голом.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан - Караваєв, Попов, Михавко, Дубінчак, Пыхальонок, Бражко, Шапаренко, Волошин, Кабаєв, Герреро.

«Кривбас»: Кліщук - Бандейра, Романчук, Драмбаєв, Кузик, Бізімана, Аморозо, Задерака, Луньов, Микитишин, Соса.

Прогноз Sport.ua
Динамо Київ
6 жовтня 2024 -
18:00
Кривбас
Обидві заб'ють - так 2.23 Зробити ставку
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 жовтня 2024, 20:23 21

На місце Андрія Павелка збирається балотуватися Андрій Шевченко