Несподівана розв'язка. Рух вирвав нічию в доданий час проти Олександрії

Команди вибухнули голами наприкінці важкого матчу

Суботня частина дев'ятого туру української Прем'єр-ліги була доволі скромною в плані великих футбольний афіш, проте один матч помітно виділявся на тлі решти. Ідеться про гру в Олександрії, де в гості до місцевого однойменного колективу завітав львівський «Рух», явно не бажаючи при цьому стати черговою жертвою непереможної, станом на той момент, команди Руслана Ротаня.

Що й казати, якщо навіть чинний чемпіон країни, донецький «Шахтар», уже встиг до цього поступитись на «Ніці», куди аж ніяк не квапиться їхати київське «Динамо» заради перенесеного матчу ще першого туру. І воно не дивно - «Олександрія» є лідером національної першості, на рівні з «біло-синіми», а той-таки «Рух», хоча й мав можливість долучитись до цієї престижної кампанії, але з трьома нічиїми поспіль за плечима зробити це можливості в команди Віталія Пономарьова не було.

У цьому матчі було багато моментів, які могли як сподобатись уболівальникам, так і викликати відверту відразу. Щодо останнього, то тут одразу можна пригадати другий тайм, за весь час якого команди потішили моментами хіба що наприкінці, але про це трохи згодом. На противагу цьому - перша половина зустрічі, коли обидва колективи боролись не просто заради самого факту боротьби, а за рахунок цього вигравали простір для власних моментів.

Ото був дійсно цікавий футбол! Десь посередині першого тайму почалась відверта гра в «теніс», бо м'яч тільки те й робив, що переходив від одного штрафного до іншого, а від кількості моментів почали відверто вести голову. У «Рух», можливо, ситуації біля воріт Єрмакова були більш небезпечними, бо можна пригадати було хоча б той-таки удар від Притули з дальньої відстані в поперечину з рикошетом від голови Кампуша, чи спроби Краснопіра або Підгурського замикати флангові передачі з близької відстані.

Від «Олександрії» теж було, про що поговорити - момент на 25 хвилині Філіппов створив сам для себе, коли вдало розвернувся на лівому куті воротарського, проте спрямував удар над воротами. Як не дивно, після цього форвард «поліграфів» надовго зник із поля зору. Але для того, щоб знову з'явитись наприкінці матчу.

Як ми вже й зазначали, другий тайм у переважній своїй більшості - нудота страшенна й справа дійсно наближалась до четвертої поспіль безгольової нічиєї для «Руха». Однак усе зіпсував Ледвій, коли на 88 хвилині просто віддав м'яч Філіппову перед власним штрафним, за що миттєво був покараний. Нападник тоді й футболку на радощах із себе скинув, та й усі б погодились, що цей гол мав ставати вирішальним.

Але проти цього були гості. Команда Пономарьова кинулась рятувати власне становище й їй удалось це зробити зрештою лише дивом. Кампуша ніхто не примушував топтатись по ногах Краснопіра в центрі власного штрафного, коли поруч і м'яча не було, а в епоху VAR такі епізоди повз увагу арбітрів не проходять. Тож пенальті - постраждалий на м'ячі - удар у правий кут, і Ротань ловить флешбеки з часів, коли Краснопір ще бігав у футболці «Оболоні».

Після міжнародної перерви «Олександрія» зіграє вдома проти полтавської «Ворскли», а «Рух» проведе домашнє львівське дербі проти «Карпат».

Українська Прем'єр-ліга. 9-й тур.

«Олександрія» - «Рух» - 1:1

Голи: Філіппов, 88 - Краснопір, 90+9 (пен.)

Попередження: Кампуш, 90+8 - Квасниця, 77, Роман, 79, Філіппов, 89

«Олександрія»: Єрмаков - Мартинюк, Шабанов, Кампуш, Кравченко - Смирний (Шостак, 63), Калюжний, Ковалець (Мишньов, 63) - Бєляєв (Костишин, 55), Філіппов (Скорко, 90+1), Безерра (Копина, 90+1).

«Рух»: Ледвій - Роман, Дідик (Товарницький, 67), Холод, Сич - Притула (Семотюк, 68, Лях, 82), Підгурський, Федор - Карабін (Клайвер, 68), Краснопір, Климчук (Квасниця, 54).

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «КСК» Ніка (Олександрія).

Удари (у площину): 13 (5) - 4 (2)
Кутові: 5 - 3
Офсайди: 1 - 1.

ОЛЕКСАНДРІЯ - РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 17:37 10

Команди вибухнули голами наприкінці важкого матчу

Коментарі