Вірт розповів, яка доля Пушича після фіаско у грі проти Аталанти

Чи є кредит довіри до головного тренера від президента клубу?

​Колишній воротар Шахтаря Юрій Вірт прокоментував матч Ліги чемпіонів між Шахтарем та Аталантою (0:3) та відповів на питання про подальшу долю коуча гірників Марино Пушича:

«Можна міркувати багато, але повністю програно гру - це факт. І прикро, що програли легко та без опору. Перший тайм - один із найгірших останнім часом, як за результатом, так і за грою. А другий тайм перетворився на формальність. Навіть не допоміг експеримент із перетасовуванням складу.

Італійці краще вивчили свого суперника і не дали жодного шансу хоча б забити гол престижу. Гра була програна у всіх компонентах, особливо у єдиноборствах. Шахтар став небоєздатним колективом. Тяжко гадати, на що розраховував Пушич. І за складом, і за грою за рахунок чого команда хотіла хоча б не програти? Гірники тяжко увійшли до гри, погано працювали з м'ячем і самі собі привозили моменти. Це ще добре, що рахунок 0:3, а не більше. Сьогодні Шахтарю не під силу грати на рівних з такою командною як Аталанта.

Були підходи до воріт суперника, але це без гостроти, без ударів. Тільки коментатор матчу створював гостроту, піднімаючи градус, коли Шахтар підбирався до воріт гостей. Від нього ми хоч почули якісь емоції (сміється). В атаці нічого не створили, просто не могли розкрити оборону італійців. Цього вечора Шахтар розчарував навіть не за результатом, а за грою. В останніх матчах донеччани важко створюють моменти. Ми бачили це у двох поєдинках проти Болоньї та Аталанти, а також в останній грі чемпіонату з Вересом. Є над чим замислитись. Якщо брати матчі єврокубків, то нашим грандам, Динамо та Шахтарю важко даються ігри з італійськими командами. Лаціо та Аталанта обіграли наших з однаковим та непристойним рахунком 3:0.

Це говорить про програну боротьбу захисниками Шахтаря. Чому так легко забивали? В одному епізоді не дограв Бондар, в іншому - Педро, і якщо скласти все разом - програно боротьбу і загалом поєдинок. Будь-яка подача була небезпечна і після них розстрілювали Різника. Згадується післяматчева прес-конференція Пушича після гри Карпати - Шахтар, коли львів'яни забили після стандартного положення, де він казав: «Ми цілий тиждень працювали над стандартами біля своїх воріт і все одно пропустили». І знову повторюється та сама помилка. Після стандартів та навісів легко дають подавати та без опору дозволяють бити по воротах. Недаремно Різник після другого голу емоційно апелював до захисників.

Чи нависла загроза над Пушичем? Це знає лише президент клубу Рінат Ахметов, дати кредит довіри Пушичу чи ні? Але те, що гра «Шахтаря» не додає вболівальникам оптимізму - це очевидно. Поки що немає гри та результату».

Микола Степанов Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 жовтня 2024, 17:10 54

Постаратися здобути перші очки

Футбол | 03 жовтня 2024, 06:02 0