Поборемося за бронзу. Збірна України з боєм програла Бразилії

Наша команда не зуміла переграти п'ятиразових чемпіонів світу

Збірна України провела півфінальний матч на чемпіонаті світу з футзалу, що проходить в Узбекистані. До цієї стадії світової першості наша національна команда дійшла вдруге у своїй історії. 28 років тому нинішній наставник «синьо-жовтих» Олександр Косенко виступав у складі українців на чемпіонаті світу в Іспанії. Переможцем турніру тоді стала Бразилія, яка опинилася на нашому шляху на поточній світовій першості. У півфіналі нашій команді не міг допомогти дискваліфікований Швед.

Українці активно розпочали зустріч, високим пресингом намагаючись чинити тиск на суперників. При цьому обидві команди діяли обережно та дорожили м'ячем. Незабаром вже бразильці почали наполегливіше йти в атаку, і після удару Феррао наші ворота врятувала поперечина. Незабаром «синьо-жовті» відповіли своїм небезпечним моментом: після удару Микитюка м'яч відбила штанга воріт збірної Бразилії.

На паркеті спостерігалася рівна гра, але рахунок мало не відкрили бразильці. Після удару Артура Сухов відбив м'яч перед собою, а потім намагався притиснути його до паркету. М'яч перехопив Ліно, який відправив снаряд у ворота. Тренерський штаб збірної України взяв відеочелендж і не помилився: арбітри не зарахували взяття воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ближче до закінчення тайму стався дуже неприємний для нас епізод. Травму отримав Шотурма, котрому на ногу всією масою тіла приземлився Марлон. Капітана збірної України на ношах забрали за межі майданчика.

Але до перерви на українських уболівальників чекали й приємні емоції. Їх подарував Чернявський, який більярдним ударом увігнав м'яч точно у кут. Після цього бразильці заграли набагато агресивніше, але у першому таймі рахунок змінити не змогли.

А ось початок другої половини зустрічі став шоковим для нашої команди. Спочатку після прострілу Дієго Семенченко зрізав м'яч у ворота збірної України, а потім Дієго з другої спроби на добиванні переграв Сухова.

Українці одразу почали активно шукати підходи до воріт суперників. Ледве не зрівняв рахунок Семенченко, який зі штрафного влучив у поперечину. Бразильці намагалися контролем м'яча збити темп гри, але втрата на своїй половині майданчика коштувала їм дорого. «Синьо-жовті» технічно реалізували момент: Корсун замкнув передачу Абакшина.

Getty Images/Global Images Ukraine

Команди почали грати на зустрічних курсах і небезпечні моменти виникали біля обох воріт. Не пощастило нашим знову вразити ворота суперників, коли протягом однієї атаки бразильців двічі врятувала штанга (удар Жука та добивання Зварича).

На жаль, надто рано збірна України набрала п'ять фолів. Шостого фолу уникнути не вдалося, і Дієго реалізував 10-тиметровий удар. «Синьо-жовті» закінчували зустріч із п'ятим польовим гравцем, але реальних шансів урятувати гру у них уже не було.

Наша команда програла півфінальний матч, але продемонструвала гідну гру. У неділю 6 жовтня «синьо-жовті» проведуть матч за третє місце. Суперником українців стане команда, яка програє в поєдинку Аргентина - Франція.

Чемпіонат світу з футзалу. 1/2 фіналу.

Україна - Бразилія - 2:3

Голи: Чернявський (18), Корсун (29) - Семенченко (21, автогол), Дієго (22, 36)

Попередження: Мельник (36) - Леандро Ліно (34)

Україна: Сухов, Корсун, Мельник, Семенченко, Абакшин - Ципун, Савенко, Жук, Чернявський, Зварич, Шотурма, Микитюк, Фаренюк

Бразилія: Вілліан (Гітта), Марлон, Марсел, Дієго, Феліпе Валеріо - Дієго Ронкагуо, Негуіньйо, Марсеніо, Леандро Ліно, Піто, Феррао, Артур, Рафаел

«Humo Arena» (Ташкент, Узбекистан)

УКРАЇНА - БРАЗИЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 02 жовтня 2024, 22:15 3

Дивіться відеоогляд матчу 1/2 фіналу чемпіонату світу 2024 з футзалу

Коментарі