Молодь не надихнула. Шахтар U-19 без шансів поступився Аталанті

Команда Бєліка не започаткувала переможну серію в Юнацькій лізі УЄФА

У форматі Ліги чемпіонів УЄФА для юних виконавців віком до 19 років під назвою Юнацька ліга УЄФА такий самий жорсткий регламент, тому навіть якщо погодні умови цьому не сприяють, матчі цих турнірів усе одно намагаються провести чітко у відведені терміни. Два тижні тому італійська «Болонья» та донецький «Шахтар» спробували зіграти свою дуель першого туру, проте шалена злива таки змусила їх перенести своє побачення на наступний день.

І, на відміну від дорослих одноклубників, на полі стадіону «Ренато Далл'Ара» підопічні Олексія Бєліка таки святкували перемогу (4:3), тож до другого протистояння, цього разу - також проти італійського колективу, підходили в гарному гуморі. Бергамаська «Аталанта», як і для «дорослого» «Шахтаря», є вже знайомим суперником, і якщо «Богиня» під орудою Джованні Бозі здатна обіграти одноліток із лондонського «Арсеналу» (4:1), то неможливо не рахуватись з її силою.

Але якщо грати в свій футбол, то й будь-якого суперника можна подолати. Саме цього команда Бєліка в першому таймі й не робила, тож підсумок був для неї закономірним. Уже на 10 хвилині захист «Шахтаря» розсипався від одного лишень вигляду Фіогбе на лівому фланзі атаки, після чого той покотив на порожні ворота для Камара.

Якогось дивовижного пожвавлення після цього прикрого епізоду у виконанні «гірників» ми так і не побачили. В атаці не виходило нічого аж до завершення першої половини, де було десь пару хвилин цікавої гри попереду, і навіть удари по воротах мали місце. Але який у тому сенс, якщо Сметана привіз штрафний у власні ворота фолом проти Річчіо, той потім пробив із стандарту в стінку, а відскок добив той-таки Фіогбе. І взагалі не було розуміння, що з цим треба робити.

Великих очікувань від другої половини гри в нас не було, бо приводів для них так само не було. А коли все розпочалось із третього м'яча «Аталанти», то головним завданням стало уникнення розгрому. Невгамовний Фіогбе ударом головою на дальній стійці з подачі з правого флангу штрафного від Таванті фактично закрив цю гру.

Далі команда Джованні Бозі зупинилась, дала пограти «гірникам» у атаку, ті спробували створити кілька моментів, мали певні успіхи, але коли справа доходила до завершення, то постійно чогось не вистало. У підсумку вийшло так, що «Шахтар» міг і переважати суперників за певними показниками в другому таймі, але який від того зиск?

У наступному турі донецький Шахтар зіграє в гостях у лондонського «Арсеналу», тоді як бергамаська «Аталанта» прийматиме шотландський «Селтік».

Юнацька ліга УЄФА. Основний етап. 2-й тур.

«Шахтар» U-19 - «Аталанта» U-19 - 0:3

Голи: Камара, 10, Фіогбе, 45, 49

Попередження: Тютюнов, 83 - Таванті, 35, Бальдо, 90+4

«Шахтар» U-19: Баглай - Огарков, Костюк, Башмарин, Дрозд (Решетніков, 74) - Сметана (Костриця, 69), Бундаш (Тютюнов, 55) - Стрільчук (Галонський, 55), Цуканов, Трифаненко - Ломага (Петрук, 74).

«Аталанта» U-19: Дзанкі - Гоббо, Білач, Таванті - Бонсіньйорі Годжі (Сімонетто, 90), Річчіо (Менкаралья, 80), Бонаномі, Стеффаноні, Іделе (Гецці, 73) - Камара (Бальдо, 72), Фіогбе (Мік'єлетто, 90).

Арбітр: Мікеле Бельтрано (Сан-Марино).

Стадіон: «Паркштадіон» (Гельзенкірхен, Німеччина).

Удари (у площину): 8 (2) - 10 (7)
Кутові: 10 - 6
Офсайди: 1 - 1.

ШАХТАР U-19 - АТАЛАНТА U-19. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 жовтня 2024, 09:03 25

Олександр Гливинський – про невиклик півзахисника до національної команди

Коментарі