Повернення Миколенка, шанс Мудрика, Довбик перервав гольову серію

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Шанс Мудрика

«Челсі» не мав жодних проблем у домашній грі проти «Брайтона» - 4:2.

4 голи у складі «синіх» забив Коул Палмер.

Михайло Мудрик отримав шанс проявити себе. Енцо Мареска довірив половину другого тайму українському вінгеру. На жаль, Михайло своїм шансом не скористався. Мудрик виглядав пасивним. За статистичними даними, віддав тільки одну передачу та зробив два дотики до м'яча.

У турнірній таблиці «Челсі» перебуває на 4-й позиції із 13-ма очками.

Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

Повернення Миколенка

«Евертон» переміг вдома «Крістал Пелас» -2:1.

Головним героєм матчу став вінгер «ірисок» Двайт Макніл, який оформив дубль у ворота «орлів».

Віталій Миколенко повернувся після травми та відіграв повний матч. Попередні дві гри АПЛ український захисник пропустив через пошкодження.

У випадку із пропущених голом є певна провина Миколенка. Він би міг перехопити м'яч після скидки головою гравця гостей. Із-за спини Віталія вискочив Марк Геї, який із близької відстані переправив м'яч у ворота.

Більше особливих помарок у захисті від Миколенка не було. В атаці український захисник був пасивним. Йому ще потрібно набрати ігрові кондиції.

«Евертон» здобув першу перемогу в сезоні та відразу залишив зону вильоту. «Іриски» займають 16-те місце, маючи в активі 4 очки.

Ярмолюк вийшов на заміну

«Брентфорд» розписав нічию вдома із «Вест Хемом» - 1:1

«Бджоли» забили вже на першій хвилині гри. «Молотобійці» відповіли на початку другого тайму.

Єгор Ярмолюк вийшов на заміну в середині другого тайму. Український півзахисник напрацював на хорошу статистику, але гострими діями на полі не відзначився.

«Брентфорд» має в активі 7 очок та посідає 12-те місце в АПЛ.

Легка гра для Забарного

«Борнмут» не мав жодних проблем із «Саутгемптоном» - 3:1.

«Вишні» зняли всі питання про переможця у першому таймі, коли забили 3 голи. Гості змогли відповісти тільки м'ячем престижу на початку другого тайму.

Ілля Забарний звично відіграв повний поєдинок за «Борнмут». Український захисник не мав багато роботи в оборонних діях. «Сотон» не створював значного тиску на захист гостей. У випадку із пропущеним голом вини Іллі немає, але Забарний міг би зіграти більш якісно, бо пропущений м'яч прийшов із зони центру захисту.

В атакувальних діях взяв участь в атаках, які завершилися першим та третім голом, але це було на початковій стадії. Багато працював із м'ячем, починав атаки.

«Борнмут» на 11-му місці із 8-ма очками.

Циганков відіграв повний матч

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Циганков

«Жирона» в гостях розписала нічию із «Сельтою» -1:1.

Каталонці відкрили рахунок у першому таймі. Наприкінці гри господарі врятувалися від поразки.

Віктор Циганков вийшов в основі та відіграв повний матч.

На старті поєдинку український вінгер красиво обігрався із Янхелем Еррерою. Циганков вивів свого партнера під гострим кутом пасом п'ятою, але венесуелець не зміг переграти воротаря гостей.

Наступна атака «Жирони» мало не завершилася голом. Циганков зберіг м'яч біля кутового прапорця. Після чого відпасував на Оріоля Ромеу. Тільки дивом подачу опорного півзахисника не замкнув Абель Руїс. М'яч пройшов повз стійку воріт.

На початку другого тайму Циганков ледь не зробив асист. Віктор випередив воротаря «Сельти» та віддав м'яч Арно Данджумі, але удар нідерландця із близької відстані не був результативним.

Наприкінці матчу український хавбек міг стати героєм матчу. Циганков пробивав із лінії штрафного у ближній кут, але голкіпер «Сельти» зміг перевести м'яч на кутовий.

«Жирона» на 12-му місці із 9-ма набраними очками.

Довбик перервав гольову серію

Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик у поєдинку проти Венеції не зміг відзначитися голом

«Рома» вдома здолала «Венецію» - 2:1.

Гості вийшли вперед наприкінці першого тайму. «Вовки» змогли вирвати перемогу в самому кінці гри.

Артем Довбик вийшов у основі та відіграв весь матч.

У першому таймі український форвард не мав жодного моменту. Довбик виглядав відрізаним від півзахисту власної команди. М'яч не потрапляв до Артема у штрафному майданчику гостей.

Після перерви ситуація стала трохи кращою. Артем пробивав із метрів 11, але не влучив у ворота. М'яч відскочив до Довбика. Український нападник мав можливість прицілитися та влучно пробити.

Артем має відношення до другого забитого голу своєї команди. Український нападник нав'язав боротьбу захиснику гостей під час кутового, що дозволило відзначитися Нікколо Пізіллі. Довбик завалив захисника гостей. Гравці «Венеції» апелювали, що форвард «Роми» сфолив на захисникові гостей.

Довбик перервав свою результативну серію із трьох матчів. Артем виглядав пасивним протягом гри. Єдиний свій шанс не реалізував.

У турнірній таблиці «Рома» посідає 9-те місце із 9-ма очками.

Травми Маліновського та Зінченка

«Арсенал» переміг «Лестер» - 4:2. Олександр Зінченко пропустив гру через травму.

«Дженоа» вдома розгромно програв «Ювентусу» - 0:3. Руслан Маліновський не потрапив до заявки своєї команди через травму.

У мадридському дербі «Реал» та «Атлетіко» не виявили сильнішого - 1:1. Андрій Лунін звично провів всю гру на лаві запасних.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 жовтня 2024, 02:59 0

Дивіться відеоогляд матчу 2-го туру Ліги чемпіонів