Колишній гравець збірної України назвав фаворита гри Шахтаря проти Аталанти

Ігор Жабченко вважає, що донеччанам буде важко протистояти італійцям

Колишній гравець національної збірної України та «Шахтаря» Ігор Жабченко ексклюзивно для Sport.ua назвав фаворита в завтрашньому поєдинку другого туру групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» - «Аталанта»:

«Я дещо вище оцінюю шанси «Аталанти». І не тільки тому, що команда з Бергамо - діючий чемпіон Ліги Європи, також не треба забувати, що представники Італії є дуже незручними суперниками наших клубів на міжнародній арені. Все ж, головне, що «Аталанта» - більш організована команда, в лавах якої чимало іменитих виконавців, тоді, як серед «гірників» вистачає гравців, які ще тільки збираються голосно заявити про себе в єврокубках.

Що б я побажав «Шахтарю» в завтрашньому матчі в Гельзенкірхені? Передусім, постаратися не помилятися в простих ситуаціях біля своїх володінь. В Лізі чемпіонів це карається пропущеними голами.

Натомість в «Шахтарі» вистачає швидкісних флангових виконавців й треба цим скористатися. Тим паче, що центральним півзахисникам «гірників» креативу не позичати, вони володіють останнім пасом й це може ускладнити життя захисникам гостей, які не справляють враження непрохідних.

Також у складі «Аталанти» не буде кількох лідерів, звісно, керманич Гасперіні намагатиметься мінімізувати їхню відсутність тактичними перешикуваннями, але це підвищує шанси «гірників» скласти конкуренцію амбітному італійському клубу. До речі, якщо в Гельзенкірхені буде підписано мирну угоду, то, вважаю, що це буде вдалим результатом для донеччан.

Наразі «Аталанта» і «Шахтар» посідають 20 і 21 місце в Лізі чемпіонів, набравши по одному очку.

Раніше колишній гравець «Шахтаря» Адріан Пуканич пояснив різницю в грі гірників та «Аталанти».

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 жовтня 2024, 11:49 0

Джессіка Пегула у 1/8 фіналу у двох сетах поступилася Паулі Бадосі