Шахтар – Аталанта. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Друге поспіль для «гірників» випробування італійцями

Другого жовтня у німецькому Гельзенкірхені на стадіоні «Арена АуфШальке» чемпіон України проведе поєдинок другого туру основного етапу Ліги чемпіонів проти «Аталанти». Початок матчу - о 19.45 за київським часом.

Шахтар

В основній сітці Ліги чемпіонів «гірники» стартували поєдинком проти ще однієї італійської команди - «Болоньї». Гостьовий матч проти «россоблу» завершився нульовою нічиєю.

«Шахтар» мав нагоду повести у рахунку вже в самому дебюті гри, проте Судаков не реалізував пенальті.

Надалі ініціативою більше володіли господарі. Вони ж і більше створили біля чужих воріт. Але завдяки чудовим діям голкіпера Різника «Шахтарю» вдалося відстояти нічию.

У тому поєдинку чемпіон України втратив через травму свого основного форварда Сікана: голкіпер суперників розбив йому ліктем обличчя.

Після повернення до рідних пенатів донеччани провели два поєдинки в рамках УПЛ.

Спочатку вони розгромили «Оболонь» - 4:0. Після того матчу було багато сказано про те, що, мовляв, гірники остаточно подолали стартову кризу.

Проте за фактом виявилося, що не подолали. Напередодні виїзду на матч проти «Аталанти» підопічні Пушича провели черговий поєдинок чемпіонату України - проти «Вереса». І втратили очки: нічия 1:1.

Головна кадрова втрата «Шахтаря» перед грою з командою Гасперіні - Сікан. Форварда нема у заявці на гру.

Марино Пушич, головний тренер «Шахтаря»:

- Кожна гра - окрема історія. Неможливо перенести будь-що з минулого матчу до наступного. Кожен поєдинок - це нова історія та новий старт. Знову протистоятимемо складному супернику, який три місяці тому став переможцем минулого сезону Ліги Європи. Тому чекаємо гри на найвищому рівні, це топовий суперник. Повинні показати максимум своїх можливостей чи навіть більше, щоб отримати результат.

Аталанта

Команда з Бергамо в минулому чемпіонаті Італії посіла четверте місце, що дало пряму путівку до основного етапу Ліги чемпіонів. Крім того, «Аталанта» отримала додаткове право зіграти в головному континентальному турнірі, ставши переможцем минулого сезону Ліги Європи. Тоді у фіналі бергамаски розбили непереможний «Баєр» - 3:0.

«Аталанта» першою з італійських команд відкривала новий сезон. Підопічні Гасперіні зіграли у матчі за Суперкубок проти «Реала». І поступилися 0:2.

Можливо, через те, що команда форсувала підготовку до гри проти «Мадрида», її старт у новому сезоні серії А не виявився успішним.

У стартових шести турах «Аталанта» набрала всього сім очок: дві перемоги, нічия та одразу три поразки. На даний момент команда посідає лише 12-те місце у турнірній таблиці.

Перший тур оновленої Ліги чемпіонів «Аталанта» провела за схожим сценарієм стартового поєдинку в ЛЧ «Шахтаря». Бергамаски грали з «Арсеналом», і теж зіграли в нульову нічию. Більше того, «Аталанта» мала шанс відкрити рахунок, здобувши право на пенальті, але їй це зробити не вдалося: чудово зіграв воротар суперників.

Перед грою проти «Шахтаря» у лазареті команди Гасперіні достатньо пацієнтів. Навряд чи зможуть вийти на поле Гін, Толої, Скальвіні, Скамакка та Брешіаніні.

Джан-П'єро Гасперіні, головний тренер «Аталанти»:

- Ми говорили з Вінченцо Італьяно - головним тренером «Болоньї» - про гру проти «Шахтаря», бо той поєдинок справив на мене дуже гарне враження, хоча «Болонья» і заслужила на перемогу. Ми гратимемо на нейтральній території у Німеччині, це буде нелегкий матч. Порівняно з тим, що було у попередній нашій зустрічі проти «Шахтаря» у 2019 році, то нашому супернику не вистачає деяких важливих талантів, це молодша команда, але нам буде нелегко.

Історія протистоянь

«Гірники» вже перетиналися з «Аталантою» на євроарені. Було це п'ять років тому. Тоді команди зіграли у одній групі Ліги чемпіонів. Для «Аталанти» то була дебютна поява в головному континентальному турнірі. Суперники обмінялися гостьовими перемогами. Спочатку переміг «Шахтар» - 2:1 (у першому турі), а в останньому турі вже «Аталанта» здобула перемогу. Причому розгромну: 3:0. Як підсумок: «Аталанта» тоді пробилася до плей-оф Ліги чемпіонів, а «Шахтар» завершив свій єврокубковий сезон.

Прогноз

Зустрічаються дві абсолютно різні за стилем гри команди, які однаково з різних причин провалили старт сезону. Тому спрогнозувати результат протистояння досить складно. Можна лише повторити слова наставника «Аталанти» Гасперіні: «буде нелегко». Причому нелегко буде обом командам.

Гра «гірників» проти «Болоньї» була досить обережною та прямолінійною. Навряд чи щось зміниться у цьому сенсі й у грі проти «Аталанти».

Однак нинішній суперник «Шахтаря» виглядає сильнішим, ніж його опонент за першим туром ЛЧ. Тому максимум, на що може розраховувати колектив Пушича, - це нічия.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Енріке, Бондаренко, Криськів, Судаков, Зубков, Кевін, Егіналду

«Аталанта»: Карнесеккі, Джимсіті, Коссуну, Колашинац, Дзаппакоста, Де Рон, Едерсон, Руджері, Де Кетеларе, Лукман, Ретегі.

Прогноз Sport.ua
Шахтар Донецьк
2 жовтня 2024 -
19:45
Аталанта
Нічия 3.95 Зробити ставку
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 01 жовтня 2024, 12:47 50

У 4-му раунді змагань WTA 1000 у Китаї Юлія у двох сетах здолала Анну Калінскую

Коментарі