Почалася нова війна. Ізраїль запустив наземну операцію на півдні Лівану

Армія оборони Ізраїлю розпочала операцію Північні стріли

Ізраїльські війська ЦАХАЛ розпочали операцію Північні стріли, яка включає рейди проти терористичних об'єктів Хезболли у прикордонній зоні на півдні Лівану.

У Israel Defense Forces (Армії оборони Ізраїлю) повідомили: «Відповідно до рішення політичного ешелону, кілька годин тому війська ЦАХАЛ розпочали обмежені, локалізовані та цілеспрямовані наземні рейди на основі точних розвідувальних даних проти терористичних об'єктів та інфраструктури Хезболли на півдні Лівану. Ці цілі розташовані в селах поблизу кордону та становлять безпосередню загрозу для ізраїльських громад на півночі Ізраїлю.

ЦАХАЛ діє згідно з методичним планом, розробленим Генеральним штабом і Північним командуванням, за яким солдати тренувалися і готувалися протягом останніх місяців. Ізраїльські військово-повітряні сили та артилерія ЦАХАЛ підтримують сухопутні війська, завдаючи точних ударів по військовим цілям у цьому районі.

Операція Північні стріли продовжуватиметься відповідно до оцінки ситуації та паралельно з бойовими діями в Секторі Газа та на інших напрямках».

У службі безпеки Лівану заявили, що Ізраїль завдав щонайменше 6 ударів по південному Бейруту після опівночі 1 жовтня після того, як ізраїльська армія закликала евакуюватися жителів передмістя, де базується Хезболла.

Раніше ліванська армія відступила з кількох позицій на південному кордоні з Ізраїлем після обстрілів та повідомлень про наземну операцію ЦАХАЛ.
ЦАХАЛ заявив про посилення оборони вздовж лінії зіткнення та підготовку до наступних етапів бойових дій.

Микола Степанов Джерело: X (Twitter)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 30 вересня 2024, 17:19 6

Французи перемогли 2:1 і вийшли до 1/2 фіналу мундіалю з футзалу в Узбекистані

Коментарі