Кутові зіграли на користь. Зоря переграла Ворсклу в Києві

Команда Бартулович закрила прикру серію з двох «сухих» поразок

Програму восьмого туру української Прем'єр-ліги закривало протистояння надвечір понеділка поміж командами, які, хоч і окупували позиції біля екватору турнірної таблиці, однак останнім часом мали суттєві труднощі зі здобуттям результатів. Полтавська «Ворскла», зокрема, відзначилась тим, що не перемагала чотири матчі поспіль, три з яких при цьому завершила внічию й програла київському «Динамо», що, за великим рахунком, важко назвати суттєвим недопрацюванням.

А от луганська «Зоря» останні дві гри програла, не забивши при цьому жодного м'яча, та й узагалі за останні п'ять турів на рахунку команди Младена Бартуловича була всього одна перемога, тож вийшло в підсумку так, що колективи зустрілись за тієї умови, що «зелено-білі» рухались угору за турнірними сходами, а от «мужики» взяли курс у зворотньому напрямку.

Відповідно, «Зоря» всіма силами намагалась виправити ситуацію, і хоча початок матчу команда Бартуловича провалила, але потім надолужила цей момент ще до перерви. «Ворскла» своїм шансом у вигляді моментів Мякушка та Крупського не скористалась, а потім було занадто важко спинити суперників, які набрали хід.

Та й чи було це намагання від команди Долганського взагалі? Що не атака, так забувають зустріти Мічина з м'ячем захисники в небезпечних зонах, а той стабільно або б'є з небезпекою для воріт Ісенка, або загострює тонкими передачами на партнерів. Як наслідок - гості догрались до пропущеного незадовгого до перерви, коли Будківський не тільки завершив навіс із кутового з лівого флангу із скидання головою від Джордана, а й забив 800-й м'яч луганців за історію виступів в УПЛ.

На відміну від першої половини гри, у другому таймі майже не було, за що зачепитись тривалий час від повернення команд на поле. Багато боротьби - замало дій в атаці, а у виконанні полтавців, яким треба було відіграватись узагалі-то, узагалі нічого не було. «Зоря» тим часом мала знімати всі питання щодо переможця ще в моменті Мічина - Антюха на 61 хвилині, але залишила свій другий забитий м'яч на потім.

Утім, не все так однозначно було на користь команди Бартуловича, бо саме за мить до її другого голу, який оформив Джордан ударом головою на ближній стійці з подачі Антюха з кутового на правому фланзі, стався найкращий момент гостей у цьому матчі. Черниш у центрі штрафного замикав простріл із лівого краю фактично з виходу на поле на заміну, але влучив у ліву стійку. Єдиний гострий епізод за тайм, і той не змогли реалізувати підопічні Долганського.

Наступними вихідними луганська «Зоря» гратиме в гостях проти рівненського «Вереса», а полтавська «Ворскла» поїде на зустріч проти до житомирського «Полісся».

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Кирюханцев - 6,0, Тронтель - б/о, Вакула - б/о, Хахльов - б/о, Супряга - б/о.

«Ворскла» (заміни): Ндукве - 6,0, Бацула - 6,0, Ковталюк - б/о, Черниш - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Зоря» - «Ворскла» - 2:0

Голи: Будківський, 45, Джордан, 85

Попередження: Ескінья, 59

«Зоря»: Турбаєвський - Вантух (Тронтель, 89), Джордан, Ескінья, Жуніньйо (Кирюханцев, 72) - Антюх, Яцик, Дришлюк (Хахльов, 89), Мічин - Горбач (Вакула, 88), Будківський (Супряга, 90+2).

«Ворскла»: Ісенко - Пердута, Чорноморець, Гучек, Крупський - Хрипчук, Нестеренко (Ковталюк, 79), Скляр (Бацула, 65) - Мякушко (Черниш, 80), Ієде, Кане (Челядін, 64).

Арбітр: Клим Заброда (Київ).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 16 (7) - 10 (3)
Кутові: 5 - 4
Офсайди: 0 - 1.

ЗОРЯ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 вересня 2024, 21:40 4

Гра між Шахтарем та Аталантою відбудеться 2 жовтня о 19:45 в Гельзенкірхені

Коментарі