Золота бутса. У списку бомбардирів – несподіваний лідер. І це не Холанд

Естонець Алекс Тамм забив 27 м'ячів за «Нимме Калью» у чемпіонаті Естонії

У Європі набирають розгін європейські чемпіонати, і змінився список найкращих бомбардирів сезону.

Лідером рейтингу ESM Golden Shoe (Золота бутса) досить несподівано є естонець Алекс Тамм, який забив 27 м'ячів у сезоні за клуб «Нимме Калью» у чемпіонаті Естонії (цей турнір проводиться за системою весна-осінь).

Знаменитий норвезький форвард «Манчестер Сіті» Ерлінг Холанд займає другу позицію, забивши 10 м'ячів (20 очок, оскільки коефіцієнт чемпіонату Англії дорівнює 2.0).

Третє місце ділять бразилець Реджинальдо Рамірес, який виступає за латвійський клуб «Ауда», та фарерський форвард «КІ Клаксвік» Пол Клеттскард (по 19 забитих м'ячів).

Нагорода «Золота бутса» вручається найкращому бомбардиру сезону за підсумками національних чемпіонатів. За правилами конкурсу - голи, забиті у топ-5 європейських ліг (Іспанія, Англія, Італія, Німеччина, Франція), множаться на 2.0. Для наступних країн, які посідають у рейтингу УЄФА з 6-го по 21-ше місця (Нідерланди, Португалія, Бельгія, Україна тощо), встановлено коефіцієнт 1.5. А от голи, забиті в лігах, що залишилися (з 22-ї країни за рейтингом), рахуються за номіналом.

Золота бутса 2024/25. Становище на 30 вересня 2024 року

Микола Степанов Джерело: Transfermarkt
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 30 вересня 2024, 09:51 4

Чемпіоном залишається Олександр Усик

Коментарі