Українець виборов бронзову медаль на чемпіонаті світу з велоспорту

Павло Баль посів третє місце у груповій гонці у гендбайку

Український паравелосипедист Павло Баль виграв бронзу чемпіонату світу 2024 з шосейного велоспорту. Сталося це у групових перегонах в гендбайку у класі H5.

Українець на ЧС у Цюриху вже виступив в індивідуальній гонці з роздільним стартом: посів четверте місце з відставанням від бронзи у 13 секунд.

У другій дисципліні, груповій гонці Баль виграв бронзу чемпіонату світ 2024. Першим до фінішу прийшов нідерландець Мітч Валізе, за ним боротьбу за срібну медаль мали француз Луї Верно й Павло Баль. У кінці гонки Верно випередив українця на три сотих секунди й взяв срібло змагань, а Баль залишився на третій позиції.

На ЧС-2024 сформувався той самий п'єдестал, який був і на Паралімпіаді-2024 у Парижі. Для українця - це бронзовий дубль у груповій гонці. Перед цим на Паралімпіаді-2024 він теж виграв бронзу в дисципліні. Загалом Павло має дві медалі в активі у велоспорті.

Для України - це третя медаль на турнірі, перед цим золото у груповій гонці та бронзу гонки з роздільним стартом взяв Єгор Дементьєв у класі C5.

Павло Баль - другий параспортсмен в історії, який здобув для України медаль на чемпіонаті світу з шосейного велоспорту. Перед цим медалі вигравав лише Дементьєв. Для України - це 10-та медаль в історії на чемпіонатах світу з парашосейного велоспорту. Також у доробку Павла є 6 медалей етапів лижних чемпіонатів світу: два золота, два срібла й дві бронзи.

Чемпіонат світу 2024 з велоспорту

Цюрих (Швейцарія), 29 вересня

Гендбайк. Групова гонка, клас H5

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 вересня 2024, 21:01 1

Дивіться відеоогляд матчу 8-го туру УПЛ 2024/25