Младен БАРТУЛОВИЧ: «Супряга має велике бажання проявити себе»

Наставник «Зорі» розповів про стан справ в луганському клубі

Після семи турів в активі «Зорі» три перемоги і чотири поразки. Двох поспіль невдач луганці зазнали в поєдинках проти «Динамо» і «Колоса». При цьому підопічні Младена Бартуловича в обидвох матчах не змогли забити.

- Що з «Колосом», що з «Динамо» матчі вийшли невдалими, - бере слово виконувач обов'язків головного тренера «Зорі» Младен Бартулович. - Ми хотіли досягти кращого результату для себе. Після паузи на поєдинки збірних була гарна нагода зіграти з «Динамо» більш вдало, але ми не дотерпіли хвилин 20. В принципі, були непогані можливості для гостріших атак у зустрічі з «Динамо», де, можливо, чогось не вистачало. У таких поєдинках не вистачає забитих м'ячів. Якщо такому супернику, як «Динамо», ти забиваєш м'яч, тоді можна розраховувати на хороший результат. Але нам не вдалося цього зробити.

По зустрічі з «Колосом» скажу, що це, напевно, один з наших найгірших матчів цього сезону. Сподіваюся, таке з нами більше не повториться. Ми робимо аналіз і намагаємося виправити всі ті помилки, які були у протистоянні з ковалівцями, в якому ми налаштовувалися лише на перемогу.

- У вас попереду матчі з «Ворсклою» та «Вересом»? Як налаштовуєтесь на поєдинки?
- На нас чекають дуже важливі поєдинки. Ми на ці матчі налаштовуємось дуже серйозно. Зараз у чемпіонаті України взагалі немає легких поєдинків. Цей чемпіонат показує, що кожна команда може здобути очки з будь-яким суперником. Немає прохідних матчів. Це будуть дуже важливі поєдинки для нас в плані турнірної таблиці. Тому ми матимемо лише максимальний настрій на майбутні зустрічі.

- У який футбол хочете грати із «Зорею»? У видовищний чи на результат? Чи у видовищний і на результат?
- Звичайно, хочеться грати і у видовищний футбол, і щоби результат був. Часу нема будувати щось і чекати на результат. Потрібно, щоб одразу були гра та результат, тому що є певні завдання. Тому ми працюємо у такому напрямку.

- З «Ворсклою» у вас по 9 очок, а у «Вереса» 6 балів. Чи приблизно рівні це суперники?
- Я ще раз повторюю, що немає прохідних поєдинків у цьому чемпіонаті. Цього сезону чемпіонат дуже рівний. Усі команди можуть будь-якого суперника обіграти та будь-якому супернику програти. Я думаю, у багатьох матчах налаштованість команди та певні дрібниці впливають на підсумковий результат.


ФК Зоря. Младен Бартулович

- Що скажете з приводу Влада Супряги? Чи зможе він повернути ту форму, яка у нього була декілька років тому?
- Він має дуже велике бажання проявити себе. Він добре працює на тренуваннях. Ми сподіваємося, що він зможе себе показати з найкращого боку у нашому клубі. Ми сподіваємось, що в нього це вийде.

- Наразі є якісь завдання від керівництва? Може, вийти до єврокубків?
- Є завдання виходити та грати на перемогу в кожному матчі. Ми маємо у кожній зустрічі показувати видовищний футбол.

- Як оціните Пилипа Будківського? Його повернення в «Зорю» виправдовує себе?
- Нам не вистачало такої людини у команді, бо багато досвідчених футболістів влітку залишили клуб. Нам хотілося мати у роздягальні такого гравця. І в результаті він перейшов у «Зорю». Я гадаю, що Будківський посилив команду. Я думаю, він допоможе команді не лише на полі, а й за його межами.

- Чи дивилися єврокубки? Як вам гол Артема Довбика у ворота «Атлетіка» під керівництвом хорвата Івана Юрича?
- Саме цей матч я дивився. Це була перша гра Довбика за «Рому» в єврокубках, і він одразу відзначився голом. Також це була дебютна гра Юрича із «Ромою» на євроарені. Для Артема та його майбутнього у клубі під керівництвом Юрича дуже добре, що він забив. Думаю, що Артем дуже допоможе Юричу і в цілому «Ромі». Довбик уже забив три голи. І, я думаю, що він заб'є ще дуже багато голів у єврокубках та у чемпіонаті Італії. Думаю, Артем розкриється у Серії А та зможе забивати так само, як в Іспанії.

- Якщо взяти до уваги перший тур єврокубків, які у вас залишилися враження від матчів? Який матч вас найбільше здивував?
- Дуже прикро, що «Шахтар» не зумів здобути перемогу в матчі з «Болоньєю». Була нагода виграти зустріч. Прикро, що пенальті не забили. Щодо «Динамо» скажу, що хотілося кращого результату. Але «Лаціо» - це міцний суперник і не все вийшло у динамівців. Дуже здивував результат у поєдинку «Баварія» - «Динамо» (Загреб), а саме 9:2 на користь мюнхенців. Для мене було несподівано те, що так розгромно програє загребське «Динамо» із моєї рідної Хорватії. Для мене це результат, який здивував мене того вечора.

Дмитро Котков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 29 вересня 2024, 05:50 20

Леброн Джеймс, Девін Хейні, Льюїс Хемілтон і до чого тут Райан Гарсія

Коментарі