Спідвей. Українець Парницький встановив історичне досягнення

Рівненський спідвеїст став першим в історії незалежної України призером ЮЧС

Український спідвеїст Назар Парницький став віцечемпіоном світу серед юніорів 2024 року.

На завершальному, третьому етапі чемпіонату світу серед юніорів SGP2 2024, який проходив у польському Торуні, Парницький виграв основну частину, а потім відібрався у фінал. Там спідвеїст із Рівного боровся за перемогу, але впав. У підсумку третій етап SGP2 2024 року виграв норвезький райдер Матіас Поллестад, а Парницький посів третє місце.

Чемпіоном світу серед юніорів 2024 став поляк Віктор Пшиємскі, якому для того, щоб взяти титул, на домашньому етапі достатньо було вийти у фінал, з чим він впорався без проблем. Парницький своїм виходом у фінал гарантував собі друге місце у загальному заліку, а Поллестад став третім.

Таким чином, Назар Парницький став першим в історії незалежної України віцечемпіоном світу зі спідвею серед юніорів. До цього найвищим досягненням українських спідвеїстів на юніорському рівні був титул віцечемпіона Європи, який червоноградець Андрій Карпов, один із найкращих українських спідвеїстів останніх 20 років, виграв у 2006 році. На юніорському чемпіонаті світу найкращий результат українців - золото Ігоря Марка у 1986 році, але виграв свій титул рівненський райдер під прапором СРСР.

Юніорський чемпіонат світу зі спідвею SGP2 2024, підсумковий залік

1. Віктор Пшиємські (Польща) - 56 очок
2. Назар Парницький (Україна) - 46
3. Матіас Поллестад (Норвегія) - 43

Олександр Шарадкін Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 00:16 4

Лідирує у рейтингу Вінісіус Жуніор