РОТАНЬ: «Ми з Русолом закупили форму, щоб не ганьбитись перед фіналом ЛЄ»

Ексгравець «Дніпра» згадав напружену ситуацію у клубі перед історичним фіналом єврокубка

Наставник «Олександрії», а у минулому капітан «Дніпра», Руслан Ротань розповів про ситуацію, коли дніпропетровському клубу могло не вистачити комплектів форми на історичний фінал Ліги Європи з «Севільєю».

Фінал Ліги Європи сезону 2014/2015 між «Дніпром» та «Севільєю» був менше, ніж 10 років тому, але досі існує велика кількість міфів та цікавих історій, пов'язаних з фіналом. Одна з них - історія, як Андрій Русол та Руслан Ротань самостійно придбали форму перед фіналом.

Ось, як Ротань описував ситуацію у своїй книзі: «Граючи того сезону в Лізі Європи, ми завжди мінялися футболками. І раптом, у якомусь із матчів, нам заборонили це робити, тому що не було форми на наступну гру. Ситуація з формою і квитками на фінал ЛЄ - це одні з найбільших неприємних моментів у моїй кар'єрі. Думаю, Ігор Валерійович (Коломойський) навіть не знав про те, що в «Дніпра» немає форми. Ми з Андрієм Русолом скинулись й купили її. Мали три дні для того, аби розв'язати питання з формою, тому просто взяли й зробили.

Нещодавно на черговому заході Асоціації спортивних журналістів Дніпропетровської області «Media Sport Club Dnipro» згадувалася історія, як Ротань з Русолом купляли форму на фінал Ліги Європи. Андрій Стеценко - багаторічний генеральний директор ФК «Дніпро», який був запрошеним гостем, сказав, що не є правдою, що клуб не надав форму на фінал. Мовляв, дійсно включили режим економії та перестали брати додаткові екземпляри, але форму на фінал клуб забезпечив.

Кореспондент Лисенко Ігор спеціально для Sport.ua зв'язався з екскапітаном «Дніпра» Русланом Ротанем, щоб отримати відповідь на заяву Стеценка і раз й назавжди поставити крапку у цьому питанні.

- Руслане Петровичу, читав вашу книгу, памʼятаю вашу обурену позицію з приводу форми, тому хотів почути більше конкретики, як усе було насправді з урахування останньої заяви Андрія Стеценка?

- Після кожної гри команда забирала частину футболок, бо це були дуже памʼятні матчі, шлях до фіналу Ліги Європи. Тому не вистачало комплектів форми, доходило навіть до того, що на виїзди гравці їхали у поло різного кольору або дизайну. Тому ми з Андрієм Русолом докупили ігрову форму і поло, щоб усі були в однакових, як команда.

- Андрій Вікторович казав, що на гру було 6 комплектів, але їх там усі комусь подарували, роздали й так далі, тому і виник дефіцит.

- Це правда, ми дійсно забирали собі ці футболки, бо вони памʼятні. До того ж після матчів, коли вже почали не платити зарплатню, хлопці були розлючені, тому могли замість дозволеного одного комплекту забрати собі одразу декілька, через це і не вистачало. Закупили форму, щоб не ганьбитись і не поїхати хто в чому на фінал.

Раніше Коноплянка згадав, як зірвався його трансфер з «Дніпра» до «Ліверпуля».

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 22:26 0

Дивіться найцікавіші моменти матчу 6-го туру АПЛ

Коментарі