Антирекорд, але без провалу. Чорноморець врятував гостьову гру з ЛНЗ

Одесити уникли поразки на 83-й хвилині

Матч команди розпочали спокійно. Однак дуже швидко ініціативою заволоділи гравці ЛНЗ. М'яч частіше був у них, вони більше часу проводили на підступах до штрафного Чорноморця, ніж оборонялися. Одесити розраховували переважно на контргру, але більше вичікували можливостей для неї, ніж у ній себе проявляли.

За великим рахунком, більше половини всього першого тайму суперники грали, по суті, без воріт. Їм вони були абсолютно не потрібні. Ситуація на краще в цьому плані почала змінюватися, починаючи з 23-ї хвилини, коли Саліху був змушений реагувати на удар у виконанні Хобленка і виносити м'яч куди подалі вперед. Незабаром після цього Топалов розкрив захист Чорноморця, але віддав кривий пас у центр на Момо - передача до форварда не дійшла. На 27-й хвилині свій приціл перевірив Путря, але у ближній кут не влучив.

Гравці ЛНЗ на куражі після цього активізувалися ще сильніше. Вони явно перегравали номінальних гостей, оскільки діяли компактніше й організованіше. І не виявилося нічого дивного в тому, що на 42-й хвилині черкасці забили гол.

Голкіпер-новачок Чорноморця Аніагбосо зреагував на удар у виконанні Путрі метрів з 9-ти, а Момо опинився на добиванні в потрібний момент і в потрібному місці. 1:0.

Після перерви команди продовжили матч у невисокому темпі. При цьому гру вони відновили досить-таки паритетно, але дуже швидко акценти в ній стали зміщуватися то в один бік, то в інший. Олександр Бабич замінами постарався допомогти підопічним додати в активності й бажаного домігся. Черкащани грали без перестановок, але мали запас, тому могли собі подібне дозволити.

На 66-й хвилині за гравців «Чорноморця» зіграла поперечина після сейва Аніагбосо, коли бив Яшарі. Тут же Бойко з кутового закрутив м'яч у каркас одеських воріт. Стало здаватися, що ось-ось і гравці ЛНЗ заб'ють ще раз, і питання своєї перемоги закриють остаточно. Втім, на тлі цього стали додавати одесити. Насамперед, у русі та бажанні. Усе ідеально в них спрацювало на 83-й хвилині. Янаков зі штрафного перевірив реакцію Кучеренка, а потім він же з передачі Єрмакова покарав гравців черкаської команди за розслабленість, коли вони не повинні були собі цього дозволити.

1:1 - арбітр із помічниками довго переглядали гол Янакова, намагаючись зрозуміти, вийшов м'яч за межі поля чи ні. Постановили, що все було в рамках правил. А рахунок, який встановився, зберігся до фінального свистка.

«Чорноморець» в антирекордний 17-й раз (30 голів) зіграв у гостях із пропущеним голом, але в підсумку не програв. Цим команда не зіпсувала Бабичу 170-й тренерський матч в УПЛ. Одесити в таблиці 11-ті з 7 очками. У ЛНЗ 5-та позиція і 12 пунктів.

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур

ЛНЗ - Чорноморець - 1:1

Момо, 42 - Янаков, 83

Олійник, 45+3, Халайла, 81, Путря, 90+3 - Жаржу Мозес, 51, Хобленко, 69

ЛНЗ: Кучеренко - Путря, Саліху, Муравський, Пасіч, Бойко, Нонікашвілі, Топалов (Авагімян, 67), Яшарі, Олійник (Наумець, 67), Момо (Халайла, 76).

Запасні: Пеньков, Самойленко, Норенков, Бар, Ангелов, Молло.

Чорноморець: Аніагбосо - Бутко, Скиба, Удод, Жаржу Мозес (Янаков, 60), Габелок (Пшеничнюк, 74), Лацабідзе (Єрмаков, 46), Білошевський, Кайо Гомес (Кисіль, 60), Попов (Калин, 79), Хобленко.

Запасні: Вічний, Савченко, Васильєв, Лотоцький, Сігеєв.

Арбітр: Артем Михайлюк (Київ)

Стадіон: «Колос» (с.Ковалівка)

ЛНЗ - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки (стартові склади)

Заміни ЛНЗ: Авагімян - 5,5, Наумець - 5,5, Халайла - 5,0.

Заміни «Чорноморця»: Єрмаков - 6,0, Янаков - 6,5, Кисіль - 5,5, Пшеничнюк - б/о, Калин - б/о.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 22:32 12

Міралем П'янич у цска отримуватиме близько 1 мільйона євро на рік

Коментарі