П'ять гравців, які заслужили на виклик до збірної України

На замітку Сергію Реброву

Вже незабаром головний тренер національної збірної України Сергій Ребров оголосить список футболістів, які у складі головної команди країни готуватимуться до жовтневих матчів Ліги націй.

Минулого разу, тобто напередодні старту «синьо-жовтих» у новому сезоні, «список Реброва» зазнав мінімальних змін порівняно з тими футболістами, яких Сергій Станіславович викликав на Євро-2024.

І на ЧЄ, і у вересневому відрізку ЛН збірна України провалилася. Отже, треба щось міняти. І якщо поміняти головного тренера не вийде - УАФ вкотре підтримала Реброва - тоді у збірній потрібні нові особи.

Sport.ua пропонує своє бачення цих нових осіб у збірній України.

Артем Бондаренко

Вік: 24 роки
Клуб: «Шахтар»

ФК Шахтар. Артем Бондаренко

Універсальний півзахисник «гірників» був у полі зору тренерського штабу збірної України, однак ні серед кандидатів на поїздку на чемпіонат Європи, ні серед викликаних на вересневі матчі Ліги націй Бондаренка не було.

Що стосується його невиклику на Євро-2024, то у зв'язку з цим пояснити все просто: Артем не дуже переконливо завершив весняний відрізок минулого сезону.

Не вирізнявся Бондаренко і на старті нинішнього сезону. Втім, як не вражав і весь «Шахтар».

Однак із середини вересня чемпіон України повернувся до своєї гри. І одну із ключових ролей у цьому ренесансі «гірників» грав саме Бондаренко.

Враховуючи, що цей півзахисник може зіграти і на місці хвилеріза, яке виявилося вразливим у нинішній збірній України, виклик Бондаренка на жовтневі матчі «синьо-жовтих» бачиться очевидним. Власне, за нашою інформацією, Ребров справді викличе цього гравця на найближчі матчі національної збірної.

Олександр Назаренко

Вік: 24 роки
Клуб: «Полісся»

ФК Полісся. Олександр Назаренко

Назаренко - одне з головних відкриттів цього сезону УПЛ. В активі півзахисника «Полісся» шість забитих м'ячів. За цим показником він є лідером чемпіонату. Крім того, на рахунку Олександра - три результативні передачі.

Він був помітний і в попередньому клубі - «Дніпрі-1», звідки викликався до молодіжної збірної. Однак це вперше у своїй дорослій кар'єрі він заграв так солідно та стабільно, подолавши не лише хворобу зростання, а й часті травми.

Проте в даному випадку обов'язково потрібно робити поправку на його амплуа. Назаренко - лівофланговий вінгер. Ця позиція у нашій збірній не є дефіцитною. І фактично віддана на відкуп Мудрику. Тому важко уявити, що консервативний Ребров зважиться на хід конем.

Проте, якщо виходити саме з ігрових характеристик та ігрової форми, то Назаренко, як ніхто інший, на наш погляд, заслуговує на виклик до збірної. Цей виклик він має отримати хоча б тому, щоб було зрозуміло, що національна команда України - не закритий клуб.

Олексій Гуцуляк

Вік: 26 років
Клуб: «Полісся»

ФК Полісся. Олексій Гуцуляк

У цьому випадку проблема аналогічна тій, що й у Назаренка. На місці правого півзахисника (рідне амплуа для Гуцуляка) у збірній грають або Циганков, або Ярмоленко. Пробитися за їхніми потужними спинами до головної команди країни - завдання надскладне.

Проте, на наш погляд, у цьому разі потрібно обов'язково робити поправку на контекст. Динамівський капітан вже на заході своєї кар'єри, і його ігрова форма далека від ідеалу. З іншого боку, Циганков також зараз не в найкращих кондиціях. Отже, саме зараз дуже вдалий момент, щоб нарешті дати справжній шанс Гуцуляку в головній команді країни.

Адже є за що. Чотири забиті м'ячі, одна гольова передача: непоганий улов для півзахисника у шести стартових турах УПЛ.

Та навіть не це головне. Головне в даному випадку, що Гуцуляк - один із небагатьох вітчизняних гравців, який має таку рідкісну для наших широт чесноту, як дриблінг. Можливість вирішувати епізод самотужки - дуже промовистий факт, щоб його ігнорувати.

Арсеній Батагов

Вік: 22 роки
Клуб: «Трабзонспор» (Туреччина)

ФК Трабзонспор. Арсеній Батагов

Справжня знахідка для збірної України, адже Батагов однаково кваліфіковано може грати як на місці центрального захисника, так і на місці опорного півзахисника.

Колишній футболіст «Зорі» регулярно викликався до молодіжної збірної. Викликався він туди і вже як гравець «Трабзонспора». Більше того, Батагов - капітан нашої молодіжки.

А оскільки молодіжна збірна виконала своє головне завдання - пробилася на чемпіонат світу, то зараз Ребров може отримати серйозну підмогу з колективу Унаї Мельгоси. І одним із головних кандидатів на таку «підмогу» бачиться саме універсал Батагов.

І навряд чи в цьому випадку має бентежити факт відсутності ігрової практики на клубному рівні. Подібне зараз для наших легіонерів - не дивина.

Ігор Краснопір

Вік: 21 рік
Клуб: «Рух»

ФК Рух. Ігор Краснопір

«Оболонь» явно втратила, а «Рух» явно набув: саме так можна охарактеризувати перехід уже колишнього форварда «пивоварів» до Львова.

На новому робочому місці талант Краснопіра відкрився по-новому. Центрфорвард постійно загострює гру, створює багато моментів, забиває.

Зараз у його активі - чотири забиті м'ячі у шести поєдинках. Дуже непоганий показник. На провідних ролях цей хлопець і в молодіжній збірній України.

Ті, хто бачили останній за ліком поєдинок «Руха» в УПЛ - виїзну гру проти «Динамо», мали можливість скласти уявлення про цього нападника. Настирливий, технічний, швидкий, із непоганою антропометрією.

На наш погляд, Краснопір вже зараз міг би скласти конкуренцію тим звичним для нашого слуху нападникам, яких Ребров постійно викликає до збірної. Але чи ризикне Сергій Станіславович - це вже інше питання.

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 вересня 2024, 22:25 6

Ступар вважає, що арбітр у ситуації з Брагару все зробив правильно

Коментарі