КУДЗІЄВА: «Вперше у цій збірній відсутня базова команда»

Збірна України WU-15 візьме участь у традиційному Турнірі розвитку УЄФА

Із 28 вересня до 3 жовтня дівоча збірна України WU-15 братиме участь у традиційному Турнірі розвитку УЄФА, який проходитиме в Молдові. Перед від'їздом до сусідньої країни юні гравці провели короткочасний збір у Тернополі.

Головний тренер дівочої збірної України WU-15 Олена Кудзієва розповіла про останні новини з розташування команди:

- До Тернополя приїхали всі ті дівчата, яких я хотіла бачити в збірній. Їх я взяла на олівець під час перегляду минулої весни всеукраїнських змагань серед 14-15-річних футболісток.

- Впадає в око, що серед 20 викликаних на збір гравців - представниці понад 10 клубів.

- Справді, чи не вперше в історії збірної цієї вікової категорії відсутня базова команда. Це не може не тішити, бо свідчить про те, що жіночий футбол у регіонах розвивається.

- Ви провели з підопічними короткочасний етап підготовки. Які позиції ще вимагають підсилення?

- Хотілося б більшої конкуренції серед воротарів. На інших позиціях є з кого вибирати. У Тернополі награвали дві тактичні схеми: 4-4-2 та 4-1-4-1.

- Якою інформацією володієте про суперниць?

- Нагадаю, що, окрім господарок, ми будемо грати з Грецією та Литвою. Найбільше інформації маємо про Литву. Я навіть побувала в серпні на їхньому матчі з Латвією. Є відеозапис цього поєдинку. На жаль, про перших наших суперниць, Грецію, майже нічого не знаємо. Хоча саме вони - найнебезпечніші. Утім, незважаючи на це й на брак ігрової практики, сподіваюся, що мої підопічні в Молдові продемонструють свої найкращі якості.

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 12:58 7

На замітку Сергію Реброву