Фаната засуджено до 12 місяців тюремного ув'язнення за образи Вінісіуса

Обвинуваченому заборонили відвідувати футбольні стадіони протягом трьох років

Суд міста Пальма-де-Мальорка ухвалив обвинувальний вирок щодо вболівальника, який зі свого місця на трибуні стадіону «Сон Мойкс» вигукував расистські образи на адресу Вінісіуса Жуніора під час матчу між «Мальоркою» і «Реалом» 5 лютого 2023 року.

Обвинуваченого визнали винним у двох правопорушеннях. За два тижні по тому цей самий фанат повторив подібні дії щодо гравця «Вільярреала» Самуеля Чуквуезе.

Суд засудив обвинуваченого до дванадцяти місяців тюремного ув'язнення, а також постановив заборонити йому відвідувати футбольні стадіони протягом трьох років. Умовне тюремне ув'язнення було призначено за умови, що обвинувачений, який вибачився і висловив своє каяття в листі Вінісіусу Жуніору, візьме участь у програмі недискримінації.

За останні місяці це вже третє кримінальне покарання за расистські образи, які отримували гравці «Реала». Приміром, неповнолітній, який образив Орельєна Тчуамені через його расову приналежність на стадіоні «Сон Мойкс» під час матчу «Мальорка» - «Реал» 13 квітня 2024 року, попросив вибачення і розкаявся у своїй поведінці, а також погодився провести соціально-виховні заходи, запропоновані йому прокуратурою у справах неповнолітніх. Протягом року йому буде заборонено відвідувати стадіони, на яких проводяться офіційні змагання, і він повинен буде виплатити штраф, накладений на нього Державною комісією по боротьбі з насильством, расизмом, ксенофобією і нетерпимістю в спорті.

Володимир Клепач Джерело: ФК Реал Мадрид
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 вересня 2024, 12:04 11

Колишній головний тренер киян розкритикував Тараса Михавка та Олександра Тимчика

Коментарі