Максим ПАВЛЕНКО: «У наших футзалістів буде на Венесуелу свій козир»

Наша збірна продовжує боротьбу на чемпіонаті світу

Визначився суперник національної збірної України з футзалу в чвертьфіналі чемпіонату світу, який проходить в Узбекистані. Це - збірна Венесуели, котра сенсаційно змусила зійти з дистанції одного з головних претендентів на золоті медалі - іспанців - 2:1.

Колишній гравець національної збірної України Максим Павленко, який потім став успішним тренером, в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враженнями про перебіг подій на світовому форумі:

- Звітний чемпіонат ще тільки в розпалі, а несподіванок, як з рогу достатку. Хоча, звичайно, головна сенсація - ранній виліт багаторазових чемпіонів світу та Європи - іспанців. Для них це - катастрофа.

- На жаль, й українська збірна змусила похвилюватися вболівальників, крупно програвши на старті аргентинцям.

- Наші хлопці заслуговували кращої долі, але суперник був просто безжалісний, реалізуючи гольові моменти. Рівень виконавчої майстерності в латиноамериканців був дуже високий. Але ця невдача не вибила з колії підопічних Олександра Косенка й здобувши три перемоги поспіль, вони пробилися до чвертьфіналу.

- Але звитяга в 1/8 фіналу над Нідерландами була вимученою.

- Можна було б просто сказати, що на цьому етапі прохідних суперників вже не буває, але нідерландці, справді, помітно додали останнім часом. Тим приємнішою була перемога: наші диктували умови й повинні були закривати матч ще в середині другого тайму, проте знову були не безгрішні біля чужих воріт.
Я дуже високо оцінюю рівень українських футзалістів: вони досвідчені, зіграні, в збірній - чудовий мікроклімат, в чому заслуга тренерського штабу на чолі з Олександром Косенком. Важливо, що їй були створені максимальні умови для підготовки. Коли все на довірі, то можна очікувати високих результатів.

- Проте чи згодна з цим збірна Венесуели, яку вже назвали грозою авторитетів?

- Венесуела в Узбекистані запам'яталася налаштованістю, сильна тактично. Але ж і в українців ті ж «козирі». Ось чому найближчої неділі можна очікувати завзятої боротьби на кожному клаптику футзального поля. В наших хлопців було більше часу для відновлення, але, з іншого боку, перемога над іспанцями додала венесуельцям наснаги. Наразі шанси суперників - рівні.

- Українська збірна в 1996 році на чемпіонаті світу фінішувала четвертою. Може спробуєте себе в ролі оракула й скажете, чи пощастить підопічним Олександра Косенка замахнутися на більше?

- Не збираюся цього робити. Перед вчорашнім матчем Іспанія - Венесуела практично всі експерти віддавали перевагу піренейцям й що з цього вийшло? Скажу тільки,що я вірю в збірну України.

Чвертьфінальний поєдинок ЧС Україна - Венесуела відбудеться в Ташкенті 29 вересня. Розпочнеться матч о 18.00 за київським часом.

Раніше букмекери назвали шанси України на прохід в 1/2 ЧС з футзалу.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 06:23 5

26 вересня відбулися 9 поєдинків та завершився 1-й тур Ліги Європи

Коментарі