Останні придбання команд Суперліги перед стартом нового сезону

Волейбольні клуби елітного дивізіону України продовжують зміцнювати лави кваліфікованими гравцями

Вже незабаром, найближчої п'ятниці розпочинається чемпіонат України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги. І хоча старт сезону зовсім близький, деякі команди продовжують зміцнювати позиції досвідченими гравцями.

Так, бронзовий призер попереднього чемпіонату країни житомирський «Житичі-Полісся» оголосив про те, що буквально останніми днями було укладено контракт із двома відомими волейболістами. Це насамперед екс-гравець національної збірної України ліберо 33-річний Горден Брова, який раніше виступав за «Прометей», «Епіцентр-Подоляни», «Барком-Кажани» та «Юракадемію». У складах цих клубів він 5 разів ставав чемпіоном країни, 2 рази срібним призером та 2 рази бронзовим. Крім того, 5 разів вигравав Кубок країни і 4 рази Суперкубок. Окрім нього, на позицію центрального блокуючого запрошено 21-річного Владислава Антоненка. Раніше він грав за харківську «Юракадемію».

А вінницький клуб «МХП-Ладижин ШВСМ-Колос» поповнився одразу трьома гравцями. Тепер за нього гратимуть Іван Поліщук, Георгій Клепко та Борис Яковлєв.

28-річний Поліщук за амплуа зв'язуючий. Він повернувся до Вінниці, де вже ставав бронзовим призером чемпіонату України. Також у його послужному списку команди «Барком-Кажани», «Юракадемія» та ВК «Решетилівка». З ними він також завойовував срібло та бронзу.

Клепку 27 років. Він центральний блокуючий і попередній сезон провів у чернівецькій «Буковині». Георгій також раніше грав у Вінниці, а ще у дніпровському «Прометеї».

А ось ліберо Борис Яковлєв - зовсім ще молодий волейболіст. Йому 21 рік. Він є вихованцем харківського «Локомотива», а минулого сезону грав за ВК «Решетилівка».

Нагадаємо, що у першому турі Суперліги 4 клуби - «Епіцентр-Подоляни» з Городка Хмельницької області, «Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо» (Тернопіль), «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос» (Вінниця) та «Поділля» (Хмельницький) - зіграють у Городку в період з 27 по 29 вересня.

Друга четвірка - «Житичі-Полісся» (Житомир), ВК «Решетилівка» (Полтавська область), «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів) та збірна України U-20 - зберуться у Решетилівці, де проведуть по три матчі у період з 4 до 6 жовтня.

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 06:23 3

26 вересня відбулися 9 поєдинків та завершився 1-й тур Ліги Європи