Чемпіон світу 2018 завершив кар'єру в 31 рік через травму коліна

Рафаель Варан починає нове життя поза полем

Відомий ексгравець «Манчестер Юнайтед» і «Реала» Рафаель Варан повідомив про завершення кар'єри в 31 рік.

«Кажуть, усе хороше закінчується.

За свою кар'єру я приймав безліч викликів, справлявся з кожним із них, майже всі вони були нездійсненні. Неймовірні емоції, особливі моменти та спогади, які залишаться на все життя. Розмірковуючи про ці моменти, я з величезною гордістю і почуттям задоволення оголошую про свій відхід із гри, яку ми всі любимо.

Я ставлю перед собою найвищі вимоги, я хочу піти сильним, а не просто триматися за гру. Потрібна велика частка мужності, щоб прислухатися до свого серця і до своїх інстинктів. Бажання і потреби - дві різні речі. Я падав і піднімався тисячу разів, і цього разу настав момент зупинитися і повісити бутси на цвях, вигравши трофей на «Вемблі» у своїй останній грі.

Мені подобається битися за себе, за свої клуби, за свою країну, за своїх товаришів по команді і за вболівальників усіх команд, за які я виступав. Від «Ланса» до «Реала» і «Манчестера», а також виступаючи за нашу національну збірну. Я захищав кожну емблему усіма своїми силами і любив кожну хвилину цього шляху. Гра на найвищому рівні - це захопливий досвід. Вона перевіряє всі рівні вашого тіла і вашого розуму. Емоції, які ми відчуваємо, ви не знайдете більше ніде. Як спортсмени, ми ніколи не буваємо задоволені, ніколи не зупиняємося на досягнутому. Це наша природа і те, що нас живить.

Я ні про що не шкодую, я б нічого не змінив. Я виграв більше, ніж міг навіть мріяти, але крім почестей і трофеїв я пишаюся тим, що, незважаючи ні на що, я дотримувався своїх принципів - бути щирим і намагатися залишити все навколо кращим, ніж я його знайшов. Сподіваюся, я змусив вас усіх пишатися мною.

Отже, починається нове життя поза полем. Я залишуся в «Комо». Тільки без бутс і щитків. Про що я з нетерпінням розповідатиму найближчим часом.

А поки - уболівальникам усіх клубів, за які я виступав, моїм товаришам по команді, тренерам і персоналу... Від щирого серця дякую вам за те, що зробили цю подорож більш особливою, ніж я міг собі уявити в найсміливіших мріях.

Дякую тобі, футбол.

З любов'ю, Рафа❤️», - написав Варан в інстаграмі.

Влітку Варан підписав контракт з італійським клубом «Комо», але провів лише 1 матч у Кубку Італії, в якому травмував коліно. Зазначимо, що травми коліна регулярно турбували француза і в період його виступів за «Манчестер Юнайтед».

У складі «Реала» Варан 3 рази вигравав чемпіонат Іспанії, Суперкубок країни і Суперкубок Європи, чотири рази ставав переможцем Ліги чемпіонів і клубного чемпіонату світу, а також один раз став володарем Кубка Іспанії. З «Манчестер Юнайтед» Рафаель виграв Кубок Англії та Кубок ліги.

Як гравець збірної Франції захисник виграв чемпіонат світу 2018 і Лігу націй.

Володимир Клепач Джерело: Instagram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 вересня 2024, 10:19 0

Діогу Кошта може продовжити кар'єру в Ла Лізі, якщо німець не відновить форму після травми